SUSRET MINISTARA NATO PAKTA: Ubrzava se isporuka oružja i municije uči ruske ofanzive! Razgovor i o borbenim avionima

Članice NATO-a pokušaće da ubrzaju isporuke oružja i municije Ukrajini i tokom dva dana sastanka ministara odbrane razgovaraće o snabdevanju borbenim avionima kako bi Ukrajina pružila otpor novoj ofanzivi koju priprema Rusija.

Saveznici su obećali da će Ukrajini obezbediti artiljeriju, oklopna vozila i tenkove, sisteme protivvazdušne odbrane i „biće preuzete druge mere“, izjavio je u ponedeljak generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na sastanku grupe za podršku u Ukrajini koju predvode SAD.

„Uključeni smo u logističku trku… (ruski predsednik) Vladimir Putin se ne priprema za mir. On pokreće nove ofanzive. Zato moramo da nastavimo da pružamo Ukrajini ono što joj je potrebno. Treba da pobedi“, rekao je Stoltenberg.

Generalni sekertar NATO dodao je da će ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov biti danas prisutan u Briselu na sastanku Alijanse.

Prema njegovim rečima, municija, gorivo i rezervni delovi moraju da stignu u Ukrajinu pre nego što Rusija preuzme inicijativu na bojnom polju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare