AFRIKANCI POTVRDILI! Širi se VISOKO ZARAZNA i SMRTONOSNA BOLEST, virus „MARBURG“ ima JEZIVU stopu SMRTNOSTI – VAKCINA NE POSTOJI!

Ekvatorijalna Gvineja potvrdila je širenje virusa Marburg, visoko zarazne i smrtonosne bolesti slične eboli, nakon što je umrlo najmanje devet ljudi, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO)

Ta mala centralnoafrička država stavila je u karantin više od 200 ljudi i ograničila kretanje prošle nedelje u provinciji Kie-Ntem nakon otkrivanja nepoznate hemoragične groznice, prenosi Rojters. 

Susedni Kamerun je takođe ograničio kretanje duž svoje granice zbog zabrinutosti oko širenja zaraze. Pored devet smrtnih slučajeva, u Ekvatorijalnoj Gvineji prijavljeno je 16 slučajeva sa sumnjom na Marburg virus, koji uključuju simptome groznice, umora, kao i povraćanja i krvave dijareje, saopštila je SZO.

Prema podacima te organizacije, Marburg virusna bolest može imati stopu smrtnosti do 88 odsto, pri čemu ne postoje vakcine ili antivirusni tretmani odobreni za lečenje. Lokalne zdravstvene vlasti su prvobitno prijavile slučaj nepoznate bolesti koja izaziva hemoragijsku groznicu, a uzorak je prošlog ponedeljka poslat u laboratoriju u Senegalu, koja je potvrdila pozitivan nalaz na Marburg virus.

Saopšteno je da specijalni timovi sprovode praćenje i nadgledanje kontakata, izolaciju, kao i lečenje sumnjivih slučajeva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare