Optužnica za ubicu s maskom Gavrila Principa: Poslao Tataloviću poruku da dođe u podrum, pa izbo nožem

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Damjana G. (20) zbog sumnje da je na svirep i podmukao način ubio Aleksandra Tatalovića u februaru prošle godine u Rakovici, saopštilo je Više javno tužilatvo u Beogradu.

Optužnica, kojom se Damjan G. tereti za krivično delo Teško ubistvo, predata je Višem sudu na odluku o potvrđivanju. Sumnja se da je Damjan G. 23. februara 2022. godine između 21:58 i 22:38 sa svog mobilnog telefona, prikrivajući identifikaciju broja, više puta pozivao A.S. sa kojom je bio u emotivnoj vezi do januara 2022. godine, a koja je u vreme telefonskih poziva bila u drustvu AT.

Kada mu se na telefon javio ubijeni Tatalović i zatražio od njega da se predstavi i kaže šta hoće, okrivljeni mu je rekao „Hajde doprati devojku kući“, a nakon toga je ponovo pozvao i rekao A.S. da dođu do podruma u zgradi.

A.T, A.S. i U.R. koji im se pridružio u međuvremenu, uputili su se ka prostoru iza zgrade gde ih je čekao okrivljeni u društvu većeg broja osoba. Tu se A.T. okrivljenom obratio rečima „Evo dolazim, nemam ništa kod sebe, hajde da rešimo problem“, držeći ruke podignute u vis, ali mu Damjan G. nije odgovorio već mu je nožem zadao pet ubodnih rana u predelu trupa od kojih A.T. preminuo.

Kako su mediji tada pisali, oni su opisali napadača kao muškarca obučenog u crnu garderobu, sa maskom sa likom Gavrila Principa preko lica. Piše Kurir.

Damjan G. se potom udaljio sa lica mesta.

– Nakon intenzivnog operativnog rada, ovaj slučaj je rasvetljen i protiv Damjana G. je pokrenuta istraga 12. jula prošle godine kada mu je određen pritvor. Damjan G. se predao nadležnim organima 14. septembra u pratnji svog advokata i od tada se nalazi u pritvoru – dodaje se iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prenosi Telegraf.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare