Šest godina potkradao firmu u kojoj je radio, uzeo oko 4 miliona na gorivu: Više tužilaštvo predložilo pritvor

Novica J. (49) saslušan je u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je na štetu privrednog društva Tamiš Dunav d.o.o, u kojem je zaposlen, u periodu od avgusta 2016. godine do maja 2022. godine sebi i drugima pribavio protivpravnu imovinsku korist od preko 3.8 miliona dinara.

Sumnja se da je izvršio produženo krivično delo Pronevera u obavljanju privredne delatnosti, tako što je prisvajao pogonsko gorivo koje mu je bilo povereno na radu.

Novica J. je bio zaposlen na radnom mestu pomoćnika šefa radionice na vodnom području društva, zaduženom za obezbeđivanje, nabavku i redovno snabdevanje gorivom, mazivom i ostalim potrebnim materijalima radne mehanizacije, kao i za vodjenje evidencije utroška goriva. Osumnjičeni je na saslusanju negirao izvršenje krivičnog dela.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare