NASTAVNICA SE VRAĆA MEĐU UČENKE KOJI SU JE ISMEVALI! Ovo je epilog incidenta u trsteničkoj školi, koji je ŠOKIRAO SRBIJU

Dvojica učenika pohadjaju školu u isrtom razredu u kom se desila nemila scena, a profeorka koju su trojica djaka izmicanjem stolice, oborili na patos, razočarana u okruženje, vraća se na nastavu 14. februara

Nastavnica Marija Stevanović, kojoj su 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku đaci izmakli stolicu i smejali se njenom padu, a pri tome je snimali je i putem društvenih mreža, distribuirali taj snimak, vraća se u školu.

Ona će, kako saznajemo, posle bolovanja, ponovo početi da radi 14. februara. Ali će u razredu ,
kako se situacija odvijala, zateći i dvojicu učenika, učesnika tog nemilog incidenta, koji su bili izbačeni, pa vraćeni u školu.

Treći učenik je, podsećamo, svojevoljno napustio školu, da bi potom pokušao samoubistvo, a onda je upućen na psihijatrijski nadzor u jednoj od zdravstvenih ustanova, koji je odbijao.

Komentarošući celu ovu situaciju, načelnik školske uprave Rasinskog okruga, Zoran Asković je za RTK potvrdio da se dva učenika sada nalaze u istom razredu Tehnike škole u Trsteniku. Oni su posle vodjenja disciplinskog postupka, pojačanog vaspitnog rada, dobili rešenja o iskljkučenju iz škole. 

Advokati srušili odluku o isključenju iz škole

Onda su, potom, oni angažovali advokate i na osnovu nedostataka, odnosno određenih nepravilnosti u vodjenju disciplinskog postupka, morali su da budu vraćeni u školu.

– Sa jednim od učenika koji je prošao taj pojačan vaspitni rad, za sada radi tim za nasilje u školi, koji će na osnovu toga da li se popravio,ili ne, dati predlog Nastavničkom veću da donese svoju odluku , o isključenju ili o ostanku tog jednog učenika u tom razredu i u toj školi. Posle toga će, na osnovu predloga Nastavničkog veća direktor škole doneti konačnu odluku.

Što se drugog učenika tiče, on jedno vreme nije išao u školu pa sa njim i nije mogao da se sprovede taj pojačan vaspitni rad. Sada, kad je on u drugom polugodištu krenuo u školu i sa njim je nastavljen pojačani vaspitni rad. Kada se i sa njim završi taj pojačani vaspitni rad, zasedaće tim , koji će nastavničkom veću dati predlog, a ovaj će svoj predlog proslediti direktoru škole- ističe Asković.

Nastavnica očekuje sudske odluke

Dotle, oba učenika u istom odeljenju i istoj školi pohadjaju nastavu. U medjuvremenu, nastavnica Marija Stevanović, koja je sve vreme bila na bolovanju, najavila je povratak u školu 14. februara.

Ali, ona je, kako prenose pojedini mediji, izjavila da će se pre toga obratiti Ministarstvu prosvete i Školskoj upravi kako bi joj napravili plan podrške, isto kao i prema učenicima čija je ona žrtva nasilja. Ona , takodje, očekuje i da uskoro i tužilaštva, odnosno sudovi u Trsteniku i u Kruševcu donesu odluku u postupku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare