Optužnica za navijača o kom se pričalo na suđenju Belivuku: Janković vozio poluautomatsku pušku u taksiju

Protiv Alekse Jankovića (25), koji je prošle godine u oktobru uhapšen sa poluautomatskom puškom sa municijom, a koji je označen kao pripadnik jedne navijačke grupe FK „Partizan“, podignuta je optužnica i čeka se potvrda.

Pritvor mu je produžen 16. januara na još 30 dana.

Podsetimo, Janković je spomenut 30. januara na suđenju klanu Veljka Belivuka u Specijalnom sudu kada je optuženi Miloš Budimir postavljao pitanja okrivljenom svedoku Srđanu Laliću.

Na pitanje Budimira da li je Laliću u vezi sa prebijanjem ljudi na stadionu poznato ime Aleksa Janković, Lalić je odgovorio sa „Ko je Aleksa?“

Navijač kog je dovela navijačka grupa jer je suparnik druge navijačke grupe. Ti i ja smo ih sreli. Ti si insistirao da se vratimo, a ja sam rekao da idem kući, da me supruga i deca čekaju da večeramo. Naredio si mu da se skine go“, rekao je Budimir.

Na Lalićev odgovor da on „nikada nije bio prisutan kada je neko bio go“, te da „niko koga je on prebijao nije imao teže telesne povrede“.

„Dečko je imao teške telesne povrede, nanete od strane Lalića. Udarao ga je motkom po zadnjici i butinama. Tukao si ga tri, četiri sata– dodao je Budimir, na šta je Lalić odgovorio „Nemoj da lažeš, nikoga ja nisam tukao“.

On je u vezu sa klanom Belivuk prvi put doveden kada je 2018. godine priveden sa još trojicom navijača Vukom Vučinićem, Ilijom Baraćem i Dušanom Gudovićem zbog otimanja vozila na Novom Beogradu prilikom čega su vlasniku kola naneli teške povrede.

Odnosno, Vučinić je bio u pritvoru zbog sumnje da je pirpadnik klana Belivuk, i u prvi mah se sumnjalo da je upravo on bio taj koji je namamio Gorana Veličkovića Goksija u Ritopek, ali se kasnije ustanovilo da je to učinio zapravo Bojan Hrvatin, nekadašnji pripadnik, a sada svedok saradnik. Navodno, Veljko je hteo da „uvuče u priču“ Vučinića kako bi diskreditovao Hrvatina kao svedoka.

Uhapšen u taksiju

Janković je uhapšen 23. oktobra u ranim jutarnjim satima na Novom Beogradu. Policija ga je zatekla u taksiju, a kod sebe je imao poluautomatsku pušku i municiju.

On se na saslušanju branio ćutanjem, tj. iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare