OTKAZ DIREKTORU TEHNIČKE U TRSTENIKU ZBOG KOGA SU ĐACI NASILNICI VRAĆENI U ŠKOLU: Rigorozan zahtev Foruma srednjih stručnih škola!

Nakon što je Kurir objavio da su dvojica od trojice učenika Tehničke škole u Trsteniku, koji su 9. novembra izmakli stolicu profesorki snimali se i smejali, vraćeni u školu, oglasio se i Forum srednjih stručnih škola. Oni zahtevaju smenu direktora ove škole, jer su učenici nasilnici u školu vraćeni, zbog proceduralnih grešaka koje je upravo on napravio!

– Forum srednjih stručnih škola smatra da je skandalozno da neko ko je direktor škole ne zna osnovne stvari u obrazovanju, upravljanje školom i vođenje disciplinskog postupka. Ne tražimo smenu, već ono što zakon u ovakvim slučajevima predviđa, a to je poštovanje člana 119. Zakona o osnovama sistema obrazovanja, i tačke 9a ovog akta koji kaže: Da se obrazuje komisija za vođenje disciplinskog postupka protiv direktora i donese odluka o odgovornosti – navodi se u saopštenju Foruma srednjih stručnih škola.

Podsetimo, učenici su vraćeni u školi nakon što im je školski odbor usvojio žalbu na rešenje direktora o isključenju iz škole, a upravo zbog proceduralnih grešaka koje je napravio direktor škole Milan Glidžić. Profesorka je i dalje na bolovanju.

– U ovom slučaju, najpravednija odluka bi bila da direktor Tehničke škole u Trsteniku dobije otkaz. Znamo da ovakva šteta koja je naneta prosvetnim radnicima, koji su zabrinuti zbog svakodnevnog nasilja nad njima, ne bi bila odgovarajuća, ali bi koliko, toliko ukazala na postojanje nekog vida odgovornosti. Tražimo odgovornost i samo odgovornost za svakog zaposlenog u obrazovanju, ali i za učenike. Dosta nam je ponižavanja, degradiranja, nipodištavanja časti i ugleda nastavnika, kao što nam je poreko glave i činjenice da ovakvi slučajevi iz dana u dan prolaze nekažnjeno – zaključuje se u saopštenju FSSŠ.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare