SRBIJA ŠKOLUJE NOVE POLICAJCE! Najboljih 200 devojčica i dečaka upisuje ponovo osnovanu srednju školu MUP u Sremskoj Kamenici 

Srednja škola unutrašnjih poslova ranije je postojala u Kamenici, a trenutno je od 2007. godine tamo Centar za osnovnu policijsku obuku, kao jedina do sada ustanova za osnovnu obuku policije u Srbiji pri nastavi koja traje godinu dana.

Više detalja o samom otvaranju srednje škole koju će pohađati nove generacije, ali i načinu prijave otkrio je sagovornik novinara Kurira Svetozara Čubrila.

– Osnivanje srednje škole unutrašnjih poslova predstavlja potrebu MUP za školovanjem kadrova koji će se u budućnosti bributi o sigurnosti građana Srbije. Sama ideja o reaktivaciji škole nastala je među stručnim krugovima, a ideju je podržao ministar Bratislav Gašić. Škola je dobila naziv po prvom popečitenju dela unutrapnjih poslova Jakovu Nenadoviću – kaže dr Danilo Stevandić, državni sekretar MUP.

Interesovanje za upis nove generacije već je veliko.

– Tradicionalno postoji veliko interesovanje za humane profesije kao što je poziv policajca. Nakon izvršene selekcije, odabraćemo najboljih 200 devočjica i dečaka koji će po zavrpetku školovanja početi da rade u MUP – dodaje Stevandić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare