AMATERSKE GREŠKE VODE POLICIJU DO UBICE JOVANA JANIĆIJEVIĆA! Zločinac prepoznat na video snimku, u pljački ostavio TORBICU SA DUPLO VIŠE NOVCA 

Novosadska policija još traga za osobom koja je pre nedelju dana u večernjim satima u novosadskom naselju Adice, u Ulici nova 34, sa 22 uboda oštrim predmetom, najverovatnije nožem, usmrtila Jovana Janićijevića Joleta (47), vlasnika menjačnica „Jole“ u Novom Sadu

Smrtonosne povrede su, utvrđeno je obdukcijom, bile dve koje su rasporile pluća i jedna u srce.

U otkrivanju počinioca, operativcima pomaže i snimak kamere sa obližnje kuće, na kojem se vidi da Janićijević na pomenutu adresu dolazi svojim „fijatom 500“, a zatim da između njega i drugog muškarca dolazi do koškanja i tuče.

Pozvala ga osoba koju dobro poznaje

Jovan Janićijević (47) je toga dana po podne, kako su ispričali njegovi poznanici, dobio poruku preko mobilnog telefona i otišao da se nađe sa nekim. Navodno im je rekao da ide po novac, pa im je i dalje nejasno da li je otišao da preuzme dug, ili da nekome promeni pare. Veruju da je poruku primio od osobe koju dobro poznaje, jer je pristao i otišao da se sa njom nađe na tom mestu.

Prijatelji i poznanici ubijenog vlasnika menjačnice o njemu govore biranim rečima, ističući da je bio dobar čovek u pravom smislu te reči, i da potiče iz ugledne porodice koja se pre tridesetak godina doselila iz Konjica u Bosni u Hercegovini. 

– Nikada nikome nije bio dužan, a uvek je bio spreman da pomogne svakome. Sigurno je i ovaj put hteo nekome da učini, a to mu je došlo glave – kazuju njegovi prijatelji. – Sve što je imao, stekao je poštenim radom i verovao je da su i drugi takvi.

Na kobni sastanak došao s dve torbice pune novca 

Kako saznajemo na sastanak sa ubicom ovan Janićijević je poneo dve torbice sa novcem, od kojih je jednu, kako se sumnja, ubica oteo i pobegao.

– U jednoj su bile novčanice u dinarskoj protiv vrednosti, koju je Jole držao kod sebe i koju mu je ubica oteo. Međutim, u drugoj je bilo duplo više novca u evrima, ali napadač to nije video jer je bila na zadnjem sedištu auta i nju je policija pronašla prilikom uviđaja – kaže naš izvor.

Ubica je, kako saznajemo, pobegao sa oko dva miliona dinara koliko je bilo u torbici žrtve, ali policija je preko video snimaka prepoznala počinioca i pitanje je dana kada će biti uhapšen.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare