BELVUKOV PRVI SARADNIK BIO GLAVNI ZA ŠVERC HEROINA! Marko Budimir doveo istražitelje do svojih šefova 

Najistaknutiji članovi klana Veljka Belivukamesecima su bili fizički praćeni i pod nadzorom BIA u periodu od maja 2020. do januara 2021. godine nakon čega su uhapšeni, a prvi koji je stavljen na crnu listu BIA bio je Marko Budimir.

Kako saznaje Kurir, Budimir je na mere stavljen zbog trgovine heroninom preko Kosova, što nije uključivalo vođe klana Marka Miljkovića i Belivuka, ali su na taj način i njihovi poslovi ipak isplivali!

Poznati policiji

Marko Budimir i njegov brat Miloš, da podsetimo, od ranije su dobro poznati policiji pre hapšenja sa ostalim pripadnicima klana 4. februara 2021, robijali su zbog trgovine narkoticima.

– Oni su se u javnosti prvi put pominjali sedam dana pre razbijanja klana, kada su privedeni na beogradskom aerodromu Nikola Tesla. Naime, Budimiri su tada sa Vladimirom Grekom čekali Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su se vraćali iz posete Radoju Zviceru. Međutim, SBPOK i BIA dobro su ih znali – podseća izvor.

Prema našim saznanjima, Marko Budimir je prvi stavljen na mere sredinom maja 2020. godine i to zbog transporta i prodaje droge sa kojim, navodno, Belivukov klan nije imao veze. Ipak, prisluškivanjem Budimira, tajne klana su se otkivale i Belivuk je bio sledeći na spisku BIA.

Belivuka pratili od jula

– U slučaju naredbi za Marka Budimira nije se spominjao Veljko Belivuk. Budimir je praćen zbog sumnje da je sa bratom Milošem Budimirom dao beogradske ispostave organizovane grupe na čelu sa H.Š., koja prebacuje heroin sa Kosova sve do Švajcarske – navodi naš izvor.

Mere na kojima su bila prvo braća Budimir podrazumevale su nadzor nad kontaktima i komunikacijom na otvorenim prostorima kao i u objektima, ali nije podrazumevao Skaj aplikaciju!

Nakon slušanja razgovora koje je vodio Budimir sa članovima klana sledeći je na mere stavljen sam vođa, Veljko Belivuk.

– On je na mere stavljen sredinom jula 2020. godine, a merom produženog nadzora Budimir se prvi put dovodi u vezu sa navijačima Partizana u avgustu te godine kao visokopozicinirani član, ali i pripadnik organizovane kriminalne grupe.

Sve duži spisak

Posle Belivuka na mere je stavljen i njegov najblaži saradnik Marko Miljković i to na dan ubistva Lazara Vukićevića 14. oktobra 2020. godine.

Spisak je posle toga postajao sve duži, Miloš Budimir je bio pod budnim oko obaveštajaca od kraja oktobra te godine, a poslednji koji je stavljen na mere bio je prvi od okrivljenih svedoka Srđan Lalić koji je na merama bio samo 20 dana, od 14. januara do 4. februara 2021. godina kada je uhapšena cela Belivukova grupa.

Braća Budimir se inače dovode u vezu sa pet ubistava sa prve optužnice Belivukovom klanu, kao i za otmice, trgovinu narkoticima…

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare