100.000 STANOVNIKA NA SEVERU NEMAČKE OSTALI BEZ STRUJE, GREJANJA I INTERNETA: Region Harc ostao u totalnom mraku

Nestanak struje velikih razmera u ponedeljak uveče prouzrokovao je da oko 100.000 ljudi u nekoliko gradova i zajednica u regionu Harca ostane bez struje i interneta.

U nedelju uveče je očigledno došlo do pada napona u trafostanici Avacom u Huttenrodeu nakon što je prekinut visokonaponski vod. Kao rezultat toga, televizori i svetla su se ugasili u desetinama hiljada stanova u Halberštatu, Blankenburgu, Taleu, Vernigerodeu i u brojnim zajednicama, piše Bild.

Situacioni centar državne vlade izdao je zvanično obaveštenje o opasnosti, koje je ukinuto tek kasno u nedelju uveče. U ponedeljak u 3.30 ujutro obnovljeno je snabdevanje

U međuvremenu, agregati za hitne slučajeve nastavili su da obezbeđuju energiju u staračkim domovima i klinikama. Nije bilo potrebe za evakuacijom. Volonteri su pružali podršku osoblju u zdravstvenim ustanovama.

Međutim , zamračenje nije prošlo bez posledica. Klinika Halberštat potvrdila je MDR-u da su rendgen aparat i kompjuterski tomograf oštećeni zbog iznenadnog nestanka struje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare