NAPADI I LAŽI O DARI IZ JASENOVCA ME NE IZNENAĐUJU: Gaga Antonijević brutalno odgovorio Mikiju Manojloviću 

Predrag Miki Manojlović je u intervjuu za Kurir pre nekoliko dana izjavio kako je Predrag Gaga Antonijević zloupotrebio svoj položaj u Filmskom centru Srbije tako što je odbio scenario Lordana Zafranovića, a onda pokupio motive i snimio film „Dara iz Jasenovca“.

Na njegove optužbe reagovao je reditelj koji godinama živi u Los Anđelesu.

Antonijević nam je poslao svoje reagovanje, u kom negira ove navode, a uzvratio je optužbama na račun Manojlovića.

– Kada je zbog malverzacija najuren iz srpske masonerije, glumac Miki Manojlović je kao poznati egoistični praznoglavac odmah otrčao u Zagreb i tamo iskukao da ga prime u hrvatsku masoneriju. Sad za svoje zagrebačke gazde ispunjava razne kvote po Srbiji. Zato njegovi učestali napadi lažima na film „Dara iz Jasenovca“ ne predstavljaju iznenađenje, kao ni neke druge aktivnosti, poput agresivne promocije albanskog festivala „Miridita“ po Beogradu – piše u saopštenju Gaga i nastavlja:

– Ono što dolazi kao iznenađenje je da se, posle propalog pokušaja od pre neku godinu da se ugura za ministra kulture, ponovo nudi za istu funkciju. I pritom se usuđuje da kritikuje rad Filmskog centra Srbije. Kao da su svima nama ko njemu svrake mozak popile pa se ne sećamo kako i šta je radio dok je bio predsednik upravnog odbora te ustanove. Tada je patentirao kombinaciju da deli stotine hiljada evra naših para po regionu za nekakve filmske koprodukcije da bi onda „volešebno“ bio angažovan da glumi u tim filmovima. I to, gle čuda, za honorare u tim istim stotinama hiljada.

Reditelj se osvrće i na tvrdnje glumca da je odbio da bude ministar.

– I sad bi još da mu ovde damo „kart blanš“ da upravlja srpskom kulturom. Računa da ga je od Hrvata već dobio, pa mu samo još naš snishodljivi i ponizni naklon fali. Što je mnogo mnogo je, čak i od beskrajno egoisticnog, a zabravastog Mikija Manojlovića.

Gura se već dugo u svaku vlast ko košulja u guzicu umesto da se drži glume, u kojoj je nekad ostvarivao dobre rezultate. Naravno, nije on bio glumački kapacitet jednog Ace Berčeka ili, na primer, pokojnog Glogovca.

Ali je kucao na vrata. I umesto da je i dalje radio na razvoju svog zanata, on se poslednjih decenija bavio isključivo razvojem svoje sujete i umišljene veličine, često pritom omalovažavajući kolege, kao kad je svojevremeno u svojstvu predsednika žirija na Sterijinom pozorju odbio da dodeli nagrade jer su, zaboga, kolege bile ispod nivoa. Valjda, prema njegovom mišljenju, njegovog nivoa. Dakle, svi oni u govnima, a samo on u belom odelu. Naravno, od najboljih zagrebačkih šnajdera – naveo je Antonijević.

Šta je rekao Miki

Podsetimo, na pitanje novinara Kurira šta je budućnost našeg filma i da li su to koprodukcije, Manojlović je kritikovao rad FCS i osvrnuo se na to kako se dodeljuje novac filmadžijama:

– Ko su ta 52 genija u koje imamo poverenja? Pogrešno su postavljene stvari. Otišao sam zbog toga. Neko bude u komisiji i vidi scenario, i odbije ga, a posle snimi svoj film po delu tog scenarija. Imamo primer s „Darom iz Jasenovca“. To su ozbiljne manipulacije. FCS mora da bude nezavisno telo. Nije dobro da se država stalno plaši filma i da u upravnom odboru većinu čine pripadnici stranke na vlasti. Bilo je tako i kad su na vlasti bile demokrate.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare