Petković: Nije Briselski sporazum Kurtijeva prćija, preuzete obaveze obavezuju sve 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da je „u patološkoj mržnji prema svakom postignutom sporazumu i dogovoru sa Beogradom“ Aljbin Kurti počeo da se obračunava i sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan, a zbog njegovog insistiranja na formiranju Zajednice srpskih opština.

– Nepozivanjem na diskusiju o formiranju ZSO, Kurti je dobio najjasniju poruku do sada da niko nema razumevanja za one koji gaze i ruše sporazume. U svojoj uvređenosti Kurti nije primetio kako sam sebi skače u usta, pa prvo kaže da nema hijerarhije sporazuma, već hronološkog redosleda, čime je dao ključni argument za formiranje ZSO na koji ga obavezuje prvih šest tačaka Briselskog sporazuma – kaže Petković

Kurti je time priznao i da je na njemu i vlastima u Prištini da prvo ispune svoj deo obaveza na koji Srbi čekaju isuviše dugo, navodi Petković, te napominje da kad je reč o hronologiji Kurti dobro zna da je ZSO dogovorena pre deset godina, pa je, primećuje, ta obaveza Prištine odavno trebalo da bude ispunjena.
– Nije Briselski sporazum Kurtijeva prćija da njim raspolaže po svom nahođenju, jer potpisi i obaveze u sporazumu obavezuju sve. To je lekcija koju će Kurti morati da nauči – poručio je Petković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare