UBIJENI BOJAN MIRKOVIĆ PRAĆEN „SPECIJALNIM“ TELEFONIMA! Tužilaštvo razotkrilo TAJNO POZNANSTVO DVOJICE OPTUŽENIH

U nastavku suđenja optuženima za ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine, u beogradskom naselju Belvil svedočio je Dragomir Vasiljević, veštak za telekomunikacije, koji je radio prostorno-vrememsko veštačenje mobilnog telefona kojim je praćen ubijeni

Na optuženičkoj klupi nalaze se Ivan Nikčević, Lazar Tejić, Bojan Kovačević i Dušan Kokoruž.

Vasiljević je analizirao prostorno-vremensko veštačenje mobilnog telefona, koji je oduzet od Dušana Kokoruža, gde je utvrdio da se u više navrata poklapa bazna stanica tog aparata sa baznom stanicom telefona „Samsung S-7“, „specijala-1“, preko koga su putem GPS uređaja,  postavljenim ispod Mirkovićevih kola pratili žrtvu.

Veštak je utvrdio da je na „specijali -1“ bio inostrani broj, kao i da nikad nije imao SMS kontakte, niti bilo kakvu drugu komunikaciju. Kako je ustanovio, mobilni je radio po principu internet veze i aplikacija. Prema njemu, zaključio je da je reč o zaštićenim aplikacijama, odnosno kriptovanom telefonu.

Signal tog telefona se poklapa sa signalom aparata „Samsung S-7“, koji je sudski veštak označio kao „specijala-1“, dok je „specijala -2“  bio GPS i kartica u njemu koji su nađeni ispod Mirkovićevog automobila. Kako je veštak naveo, telefon „Samsung S-7“ i kartica u njemu i u GPS su nesporne koje je kupio Ivan Nikčević na buvljaku.

Inače, Nikčević je izjavio da ih je kupio, ali je tvrdio da ih je dao „nekim nepoznatim licima“. 

Prema nalazu veštaka, DNK optuženog Kokoruža je nađen na kartici „specijala – 1“, kao i na mobilnom telefonu „specijal – 2“, koji je Lazar Tejić postavio pod automobila Bojana Mirkovića. Telefon Samsung S-7 „specijal – 1“ optuženi su držali u Batajnici i odatle pratili kretanje žrtve.

U KUĆNOM PRITVORU SA NANOGICOM

Više tužilaštvo je ustanovilo da se Nikčević i Kokoruž odranije poznaju. Naime, Tužilaštvo je tražilo dokaz da li su oni nekad zaustavljani od saobraćajne policije.

Utvrđeno je da Kokoruža 2020. legitimisala saobraćajna policija kada je vozio „smart“, koji je bio iznajmljen od jedne renta-kar agencije. Proverom je ustanovljeno da je „smart“ iznajmio Nikčević, neposredno pre zločina.

DNK je Lazara Tejića je su pronađen na GPS uređaju, a od Kokoruže na obe kartice.

Inače, Nikčević je pušten na slobodu bez jemstva, iako ga je nudio u više navrata. Zamenik tužioca razjasnio je na početku jučerašnjeg suđenja da oni nisu dali bezuslovnu saglasnost da se optuženi Ivan Nikčević pusti na slobodu. Kako je objasnio, tužilaštvo je dalo saglasnost za jemstvo od 70.000 evra, koje je ponudio Nikčević i da se pusti u kućni pritvor sa nanogicom.

Viši sud je odbio jemstvo, a Apelacioni sud je posle toga razmatrao žalbu odbrane na ranije rešenje Višeg suda o produženju pritvora Nikčeviću i ocenio da posle dve godine ne postoji više osnov da mu se produžava zbog uznemirenja javnosti, jer je samo po toj tački i bio u pritvoru. Tužilac je naglasio da oni nisu dali saglasnost da se Nikčeviću ukine pritvor.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. februara, a vrlo je moguće da se proces uskoro okonča. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare