PUTIN BESAN ZBOG TENKOVA! Ruski lider ZAGRMEO NA BERLIN, doveo u pitanje SUVERNITET NEMAČKE – KO ZAPRAVO VLADA TOM ZEMLJOM?!

Ruski predsednik reagovao je na odluku Nemačke da odobri isporuku tenkova Leopard 2 Ukrajini

Posle Drugog svetskog rata SAD nisu pravno ozvaničile kraj okupacije Nemačke, a pravno na teritoriji Nemačke još uvek postoje američke okupatorske trupe, zapravo, ima ih mnogo, smatra predsednik Rusije Vladimir Putin

„Što se tiče Austrije, na primer, sovjetske trupe bile su u Austriji, ali su dobrovoljno otišle. A Sovjetski Savez, Rusija, kao pravni naslednik Sovjetskog Saveza, delovala je kao garant ustava Republike Austrije i garant neutralnog statusa Republike Austrije. I uopšte, mnogi obični građani Austrije to znaju i zahvalni su Rusiji na takvoj poziciji“, rekao je predsednik u razgovoru sa studentima MGU sa kojima se sastao povodom Dana studenata.

Putin je prokomentarisao i situaciju u Nemačkoj

„Recimo, najveća država u Evropi, privredni gigant – Savezna Republika Nemačka… i Sovjetski Savez formalizovali su kraj okupacije, pravno. Posle Drugog svetskog rata Nemačka je, kao što znate, podeljena na četiri sektora – američki, engleski, francuski i sovjetski. Dakle, Sovjetski Savez je formalizovao prestanak ovog okupacionog statusa, ali Sjedinjene Američke Države nisu. I, strogo govoreći, formalno-pravno, na teritoriji Nemačke postoje američke okupatorske trupe. A faktički i jeste tako – njih je tamo veoma mnogo“, zaključio je on.

Putin je dodao da i sami nemački političari govore o nedovoljnom suverenitetu zemlje. 

„I sami nemački političari govore da Nemačka posle Drugog svetskog rata nikada nije bila suverena država u punom smislu te reči“, rekao je Putin. 

Kremlj smatra da Berlin odustaje od svoje „istorijske odgovornosti prema Rusiji” koja je proistekla iz nacističkih zločina u Drugom svetskom ratu. 

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je na svom Telegram kanalu da je taj potez potvrda umešanosti Nemačke u „unapred planiran rat“ protiv Rusije. 

Ruska ambasada u Berlinu saopštila je da će odluka – koja otvara put i drugim članicama NATO-a da pošalju tenkove nemačke proizvodnje – eskalirati sukob u Ukrajini, koji Moskva sve više smatra opasnun sučeljavanjem između Rusije i alijanse predvođene SAD-om.

Ova izuzetno opasna odluka dovodi sukob na novi nivo konfrontacije“, rekao je ambasador Sergej Nečajev.

On je dodao da bi to nanelo „nepopravljivu štetu ionako žalosnom stanju rusko-nemačkih odnosa“

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare