Održan žreb za Kup Radivoja Koraća: Partizan na Zvezdu može već u polufinalu!

Bliži nam se februar, a to znači samo jedno – vreme je za Kup Radivoja Koraća. Osam timova koji će se takmičiti u Nišu danas će biti žrebani i dobićemo parove četvrtfinala, kao i čitav kostur.


TOK ŽREBA

PAROVI ČETVRTFINALA

1) Partizan – Spartak Subotica

(2) Crvena zvezda – Borac Čačak

(3) FMP – Metalac Valjevo

(4) Mega – Vojvodina Novi Sad

PAROVI POLUFINALA

(I) Partizan / Spartak Subotica – Crvena zvezda / Borac Čačak

(II) FMP / Metalac Valjevo – Mega / Vojvodina Novi Sad

– Sledi predstavljanje klubova, a nakon toga i izvlačenje kuglica, deo koji nas sve najviše zanima.

Nakon toga se obratila i gospođa Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Niša, koja je odsutna zbog zdravstvenih problema.

– Poštovani predstavnici klubova koji učestvujete u Nišu, želim da vas pozdravim u ime gradonačelnice Dragane Đurovski, koja je odsutna zbog zdravlja. Dugujemo zahvalnost KSS zato što je Niš ponovo domaćin Kupa. Mi smo opravdali poverenje organizovanja Kupa, nadamo se da će sve proteći u znaku fer borbe, što je najznačajnije. Grad Niš i građani i građanke su poznati kao ljudi koji vole da vide dobru košarku, hvala što možemo da pratimo te duele, mi ćemo učiniti da Niš bude vaš grad. Iskoristila bih priliku da pozovem građane Niša i ljubitelje košarke da dođu. Fer i tolerancija je najvažnija. Mi smo tu da podržimo sve.

– Pre svih obratio se predsednik Košarkaškog saveza, Predrag Danilović.

– Dobar dan, dragi gosti, hvala što ste došli da ispratimo žreb za predstojeći Kup, koji je od velikog značaja za Niš i celu srpsku košarku. Domaćin će biti Niš, gde dugujemo zahvalnost da ugoste najbolje košarkaše i klubove. Hvala svim košarkaškim radnicima iz Niša koji će pomoći u organizaciji. Ove godine organizujemo i Mini-kup za pionire, da osete koliki je značaj borbe za Kup. Ovo je godina jubileja, 100 godina košarke u Srbiji, kroz promotivne aktivnosti u „Čairu“ ćemo dodeliti i prigodne poklone. Apelujem na navijače da navijaju za svoje klubove i učine ovaj događaj još lepšim – rekao je Danilović, prenosi Telegraf.

– Počeo je zvaničan deo programa žreba u hotelu „Crowne Plaza“ u Beogradu. Pre izvlačenja kuglica, biće tradicionalno održani govori prisutnih predstavnika.

KOMENTAR PRE ŽREBA

Naravno, ljubitelje košarke najviše zanima da li ćemo gledati večiti derbi između Partizana i Zvezde u finalu ili pre njega. I ta dilema će posle današnjeg žrebanja biti otklonjena.

Timovi će biti podeljeni u dve grupe na osnovu njihovog plasmana u ABA ligi, KLS i Drugostepenom Kupu Srbije. U prvom šeširu naći će se Partizan, Crvena zvezda, FMP i Mega i oni neće moći da igraju jedni protiv drugih u četvrtfinalu. Sa druge strane, u drugom šeširu nalaze se Borac iz Čačka, Metalac iz Valjeva, Vojvodina iz Novog Sada i Spartak iz Subotice.

Posle četvrtfinala, nema ograničenja i kao što znate, derbi je moguć već u polufinalu.

Pred sam žreb se oglasila i Zvezda, koja je istakla da neće imati svoje predstavnike na žrebu i da će do sredine februara definitivno odlučiti da li će se takmičiti na Kupu.

Kup se ove godine takođe igra u niškoj dvorani „Čair“ od 15. do 18. februara.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare