RUSI UZIMAJU UKRAJINU KORAK PO KORAK, SLEDI NAPAD NA OREHOV! Putinova armada napreduje duž svih 815 kilometara fronta! 

Ruska vojska postupno i uspešno napreduje duž celog 815 kilometara dugog fronta. Od Svatova na severoistoku Ukrajine do Orehova koji se nalazi uz levu obalu Dnjepra, jugoistočno od strateški važnog velikog grada Zaporožje.

Kroz Kamenskoe prolazi autoput Moskva-Simferopolj (E 105). U blizini je željeznička stanica Plavni.
       
Kamenskoe je omogućavalo Ukrima da sprečavaju Ruseda napreduju prema Stepnogorsku, a zatim i prema Zaporožju.
       
Rusi su sinoć – probivši ukrajinsku odbranu – faktički stigli do Orehova. Napredovali su, oslobodivši usput nekoliko sela, dodatno oko 4-5 km u pravcu Zaporožja. Do napada na dobro utvrđeni Orehov još nije došlo. Uspešno su forsirali manju reku Jančekrak.
       
Drugim, rečima – Rusi svuda napreduju. Očekivano, to se već odražava na „stanje duhova“ među Ukrajincima.  
       
Dva oficira elitne jedinice specijalnih snaga Oružanih snaga Ukrajine prešla su upravo na zaporoškom frontu na rusku stranu.
       
Isto je učinilo i nekoliko desetina ukrajinskih vojnika.
       
A sve tek počinje da se istinski zahuktava iako još nije sasvim jasno da li je počela glavna bitka ruske „zimske kampanje“.
       
Snage kijevskog režima gube i na severu – između Svatova i Kremene.
       
Sudeći po pravcima udara, moguće je da će ruska vojska pokušati da preuzme kontrolu nad celom teritorijom između reka Oskol i Žerebec.
       
Ukri su trenutno u najtežoj situciji u Bahmutu(Artjomovsku) iz kojeg već drugi dan povlače svoje komandne strukture i za front ključnu državnu infrastukturu.
       
Rusi nadiru prema Ivanovskom i napadaju Paraskovievku – sa namerom da im zatvore odstupnice. Trenutno im ostaje samo put za Časov Jar.
       
Moskovski vojni ekspert Vladislav Šurigin procenjuje:
       
– Inicijativa je potpuno prešla na stranu naše vojske. Naši uspesi, međutim, još nisu strateški. Ovo su taktička napredovanja koja poboljšavaju naše pozicije, dok neprijatelj trpi velike gubitke. Možemo računati da će ukrajinske snage do februara biti potisnute do poslednjih njihovih linija odbrane u Donbasu. Do Konstantinovke i Kramatorska. Do ispred Slavjanska.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare