PRIŠTINA SE NAORUŽAVA: Posle pucnjave na Srbe, najavljena nova ulaganja u tzv. Kosovske bezbednosne snage 

Mehaj je na svom Fejsbuk nalogu napisao da će „2023. godina biti godina jačanja KBS, ulaganja u opremu i u podizanju stručnog osposobljavanja“. Dodao je da će jačanje KBS doprineti miru i stabilnosti u regionu i šire.

– U zajedničkoj radionici sa ministrima i vladinim kabinetima u organizaciji kabineta premijera, predstavio sam glavna dostignuća Ministarstva odbrane tokom 2022. godine, ali i planove za 2023. godinu. Ovu veoma važnu godinu u smislu donošenja Strategije odbrane, koncept rezerve, proširenje saradnje sa partnerskim državama, ali i realizaciju brojnih kapitalnih projekata, koji će doprineti ukupnoj organizaciji Kosovskih bezbednosnih snaga na najvišem profesionalnom nivou – rekao je Mehaj.

Da Priština ne odustaje – i to uz zdušnu pomoć pokrovitelja nezavisnosti lažne države, od stvaranja „vojske Kosova“ – pokazuju i ogromna izdavanja za naoružavanje i obučavanje KBS. Tako je budžet ѕa KBS ove godine povećan za čak 20 odsto u odnosu za prethodnu, i iznosiće 123 miliona evra.

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti nedavno je saopštio je da je u KBS tokom protekle godine regrutovano 820 mladih vojnika i 30 kadeta, te da je u toku regrutacija 612 aktivnih i 388 rezervnih pripadnika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare