Minut do dvanaest je za primenu Briselskog sporazuma! Kurtijevi potezi prethodnih meseci zadali svima mnogo glavobolje 

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić rekao je za Tanjug, da ne smatra da je dolazak „petorke“ dan D za Srbiju, ali da misli da je svakako poslednji trenutak za primenu sporazuma Beograda i Prištine

 Svakako je minut do dvanaest za primenu Briselskog sporazuma, za poštovanje Vašingtonskih principa i za normalizaciju stanja na terenu i zaustavljanja Kurtijevih poteza koji su prethodnih meseci zadali mnogo glavobolje ne samo našim ljudima koji žive na KIM već i destabilizovali čitav region – rekao je Đurić.

Kako je rekao, od 24. februara prošle godine Kurti „kontinuirano i neprekidno nastoji da nasilnim metodama potkopa i oslabi srpske pozicije“.

– Jedino što je uspeo da uradi to je da potkopa i oslabi stabilnost u ovom delu Evrope. Srbija napreduje, razvija se unapređuje svoje ekonomske i političke kapacitete, samouvereno i odgovorno se odnosi prema procesu dijaloga – ističe Đurić.

Naglašava da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „stao iza srpskog naroda na KiM“, u prethodnim nedeljama i mesecima kada je bezbednost bila ugrožena“.

 Ovo je za Srbiju značajan dan, ali dan u kome će srpska delegacija i srpski predstvanici sa predsednikom Vučićem na čelu voditi računa o interesima Srbije i budućnosti kako Srba na KiM tako Srbije u celosti – zaključio je Đurić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare