VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM: Predsednik Srbije u Davosu razgovara sa specijalnim izaslanikom EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je učešće na 53. Svetskom ekonomskom foruma u Davosu sastankom sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Predsednik Vučić će tokom dana biti na neformalnom okupljanju svetskih ekonomskih lidera i učestvovati u diskusiji na temu ponovnog pokretanja globalne saradnje.

U okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosupredsednik Srbije imaće sastanak sa premijerom Gruzije Iraklijem Garibašvilijem, prenosi RTS pisanje Tanjuga.

Planiran je i sastanak Vučića tet-a-tet sa predsednikom Republike Koreje Juna Sok-jolom.

Zatim će se Vučić sastati i sa najvećim kompanijama iz Republike Koreje, nakon čega će biti na prijemu u organizaciji Privredne komore te zemlje.

Prisustvovaće sastanku i predstavnici „Hjundaija“, ali i najveće korejske korporacije „SK grupe“ koja se bavi proizvodnjom baterija i čipova. Ta korporacija im čak 186 kompanija u svom sastavu, sa godišnjim prihodom većim od 600 milijardi dolara.

Predsednik Vučić će tokom boravka u Davosu, do 19. januara, imati brojne bilateralne susrete sa svetskim zvaničnicima, a predviđeni su i sastanci sa predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, koji učestvuju na Svetskom ekonomskom forumu. Tokom trodnevnog boravka u Davosu, Vučić će prisustvovati nizu skupova svetskih lidera, među kojima i sesiji na temu Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare