OTKRIVENI DETALJI TAJNOG DOGOVORA! Lavrov: Bajden je Putinu tražio sastanak šefova obaveštajnih službi SAD i Rusije

Visoki ruski diplomata ranije se požalio da su informacije o sastanku dvojice šefova obaveštajnih službi dospele u medije.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kazao je da je nedavni sastanak šefova obaveštajnih službi iz SAD i Rusije inicirao američki predsednik Džozef Bajden, koji je to zatražio od svog ruskog kolege Vladimira Putina.

Sergej Nariškin, šef ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR), i direktor CIA-e Vilijam Berns sastali su se na tlu Turske sredinom novembra prošle godine. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pomenuo je taj događaj na konferenciji za novinare u sredu, dok je razgovarao o nedostatku mirovnih pregovora o Ukrajini. SAD tek treba da daju „ozbiljan predlog“ o rešavanju situacije, rekao je on.

Tokom pregovora Bernsa i Nariškina „nije bilo nikakvih otkrića“ ni napredaka ka rešavanju situacije, naveo je Lavrov.

Visoki ruski diplomata ranije se požalio da su informacije o sastanku dvojice šefova obaveštajnih službi dospele u medije.

– Sami Amerikanci su nam deset puta rekli da je ovaj kanal komunikacije apsolutno poverljiv i da ga ne treba otkrivati… kako ne bi bio ukaljan nekim propagandističkim spinovima – rekao je on novinarima prošlog meseca, piše Republika.

– Dogovorili smo se. Ali čim su sleteli u Ankaru vest je procurila. Ne znam odakle, da li je to bila Bela kuća ili Stejt department – dodao je on, prenose Novosti.

Nariškin je ove nedelje nagovestio da bi bio spreman da se ponovo sastane sa Bernsom, pod uslovom da se obe strane saglase sa takvim kontaktom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare