SLOVENAČKI PREMIJER DRŽAVNIM PARAMA FINANSIRAO KURTIJEVU IZBORNU KAMPANJU?! U igri čak 100 miliona evra

Kosovski premijer Aljbin Kurti našao se usred velikog balkanskog skandala u kojem je otkriveno da je njegova izborna kampanja nezakonito finansirana novcem iz Slovenije! Hrvatski i slovenački mediji su objavili nove činjenice o finansijskoj aferi, koja se od 1. aprila prošle godine plete oko premijera Slovenije Roberta Goloba i kosovskih političkih predstavnika, a koje potvrđuju da je bilo više sumnjivih transakcija, čija vrednost ide i do 100 miliona evra.

Sumnjiv novac

Naime, čim je preuzeo premijersku dužnost, Golob se suočio s velikom finansijskom aferom, i to zbog sumnjivih tokova novca državnog energetskog preduzeća GEN-I, na čijem čelu je proveo 16 godina. Prema pisanju medija, iz ove kompanije, dok je na njenom čelu bio Golob, odlazile su višemilionske transakcije, između ostalih, i za finansiranje Kurtijeve izborne kampanje.

Predstavnici kosovske opozicije optužili su Kurtija da je umešan u finansijsku aferu zajedno sa ambasadorom Kosova u Hrvatskoj Martinom Berišajem, inače njegovim prijateljem, koga je lično imenovao na ovu diplomatsku dužnost. Član Predsedništva Demokratskog saveza Kosova Džafer Tahiri naglasio je da je Kurtijeva poslednja izborna kampanja finansirana sumnjivim novcem.

– Ovaj skandal je sve veći i veći. Prema poslednjim informacijama, reč je o 100 miliona evra kompanije GEN, za koju se sumnja da je preko podružnice u Tirani, gde je prebačeno 14 miliona evra, finansirala Kurtijevu kampanju – izjavio je nedavno Tahiri na konferenciji za novinare.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare