UKRAJINKE NA PREVARU ZGRNULE NEVEROVATNU SUMU U ZAGREBU: Podvaljivale lažne zlatne poluge, ali napravile jednu KOBNU GREŠKU

Službenici Policijske uprave zagrebačke objavili su da su obavili kriminalističku istragu o dve državljanke Ukrajine starosti 43 i 24 godine i jednom za sada nepoznatom ženskom osobom zbog pokušaja prodaje lažne zlatne poluge.

– Sumnja se da su osumnjičena 43-godišnjakinja i za sada nepoznata ženska osoba zajedno počinile krivično delo prevarau pokušaju i krivično dela krivotvorenje znakova za vrednost na štetu trgovačkog društva iz Zagreba tako da su početkom januara 2023. godine u popodnevnim satima, sa unapred stvorenom namerom da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, došle u poslovnicu za otkup zlata na području Trnja te zaposlenima poslovnice pokušale prodati jednu zlatnu polugu zapakovanu u providni plastični omot i koja je prema svim vidljivim obeležjima bila autentična poluzi imenovanog proizvođača, navode iz policije, prenosi Index.hr.

Kako dodaju, nakon što je radnica poslovnice putem elektromagnetnog uređaja nije mogla utvrditi autentičnost poluge odnosno čistoće zlata, predložila je delimično rezanje poluge, kako bi se utvrdilo radi li se zaista o zlatu, na šta osumnjičene nisu pristale pravdajući se kako će se tako umanjiti vrednost zlatne poluge, a da će istu pokušati prodati u drugoj poslovnici.

– U svojoj nameri, u toj prilici nisu uspele te su otišle. Nakon sat vremena, osumnjičena 24-godišnjakinja i za sada nepoznata ženska osoba zajedno su došle u poslovnicu za otkup zlata u Sveticama. Ovaj put su pomoću lažne zlatne poluge uspele sklopiti ugovor o kupovini te im je isplaćen iznos od 5.480 evra. Nakon što su osumnjičene preuzele novac, otišle su iz poslovnice. Naknadno je oštećeni, putem uređaja za utvrđivanje autentičnosti plemenitih metala, ispitao autentičnost kupljene poluge te dokazao kako kupljena poluga nije od zlata, stoji u saopštenju policije.

Dodaju da „tu nije bio kraj protivpravnom ponašanju osumnjičene 43-godišnjakinje, sledećeg dana i ovaj puta u popodnevnim satima, došla je u istu poslovnicu u Sveticama sa ciljem prodaje još jedne lažne zlatne poluge iste težine od 100 grama. Obratila se zaposlenom i ovog puta je uspela u svojoj nameri, sklopila ugovor i domogla se novca.

Osumnjičenoj je isplaćeno 5.565 evra nakon čega je otišla iz poslovnice.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare