TUGA! BEBU KOJU JE MAJKA OSTAVILA NASRED ULICE U KRAGUJEVCU OTAC NEĆE DA VIDI? Komšije i dalje u šoku zbog nemilog događaja 

Dubok uzdah, odmahivanje rukom, spuštanje glave i tužan pogled.

Tako danas reaguju Kragujevčani na sam pomen napuštene bebe koju je njihova sugrađanka, negde u ponedeljak posle ponoći, ostavila u kolicima na ulici.

Kolica bebice i dalje stoje u ulazu zgrade gde je živela sa majkom i to je verovatno najtužnija slika Kragujevca ovih dana.

– Niko ne zna šta s njima da radi. Sve je ovo jako tužno. Treći put već ostavlja jadnu bebu. To je vanbračno dete sa čovekom koji ovde živi sa drugom ženom. Taj čovek nikada nije sišao da vidi dete – tvrdi jedan komšija za Telegraf.

Ne mogu, kako kažu, da shvate, šta jednu majku natera da tako surovo napusti dete.

– Kakva osoba može da ostavi dete na hladnoći. I to ne jednom. Jeste mlada, ali opet, to ne može da bude opravdanje – poručuju stanari zgrade.

Bebu je našao i spasio slučajni prolaznik Miloš Sečivanović. Ovaj Čačanin koji studira u Kragujevcu nije ni slutio da će tokom šetnje naići na napušteno dete u kolicima, staro samo godinu dana, koje je ostavila majka.

Miloš je juče ispričao šta se sve desilo u noći između 9. i 10. januara.

– Vraćao sam se iz teretane i kod ulaza u zgradu videli smo kolica. Moja sestra je bila sa mnom. Videli smo da nema nikoga, a onda smo prišli kolicima, pomislili smo da su prazna. Kad smo se približili, videli smo ručice kako se pomeraju – rekao je Miloš.

Uplašeni za dete pozvali su pomoć.

– Uplašili smo se jer ne znamo šta se dešava, malo dete, noć, kolica i ne znam šta da kažem. Pozvali smo policiju i hitnu i ostali pored deteta dok nisu došli i odvezli je u bolnicu – ispričao je Miloš.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare