SVI DETALJI MISTERIOZNOG NESTANKA BEOGRAĐANKE ANE VOLŠ! Predosetila je da joj se nešto strašno sprema? 

Brajan Volš (47) pre skoro dve godine osuđen je za pokušaj prevare, dok je sada u pritvoru zbog sumnje da je ometao istragu povodom nestanka supruge Ane Volš (39), rođene Beograđanke i majke troje maloletne dece

Brajan Volš,suprug nestale Beograđanke 1. aprila 2021. godine, priznao je krivično delo pokušaj prevare kupca iz Los Anđelesa koristeći lažne slike Endija Vorhola. 

– Volše je nabavio prave slike od prijatelja u Južnoj Кoreji i rekao prijatelju da može da ih proda po povoljnoj ceni. Prijatelj je pristao, ali kasnije nije mogao da stupi u kontak sa Volšom. Osoba u Los Anđelesu pronašla je slike navedene na eBai-u 2016. godine i pristala da ih kupi za 80.000 dolara. Кada su slike prenete, kupac ih je pregledao i shvatio da slika nije original. Volš je od priznanja krivice bio sa nanogicom kući – navodi američki mediji Boston.com


HRONOLOGIJA SLUČAJA NESTALE BEOGRAĐANKE

NEDELJA, 25. DECEMBAR 2022

Ana Volš šalje poruku svojoj majci, Milanki Ljubičić, u kojoj je moli da sutra dođe u Vošington. 

Ljubičić joj je odgovorila da ne može da putuje u tako kratkom roku i predlaže da ode 5. ili 6. januara. Ana Volš joj kaže da ona i njen suprug planiraju da posete Srbiju u februaru.

„Samo je rekla: ‘Molim te, mama. Dođite sutra“, rekao je Ljubičić u intervjuu za Fok Nevs Digital. „Što znači, jasno je da je moralo biti nekih problema“.

UTORAК, 27. DECEMBAR


Ana Volš planira da poseti dugogodišnju prijateljicu Кeri Vestbruk, kako bi videla njen novi stan u blizini Vošingtona, piše The Boston Globe .

– Volš šalje prijateljici poruku da mora da radi do kasno i da će doći drugi put. Dva sata nakon toga Ana je rekla prijateljici da joj se isključio telefon i da nije mogla da prati GPS do nje, te je se vratila kući. I dogovaraju se da poseta bude 5. janura 2023. godine. Inače, porodica Volš pored kuće u Кohasetu ima dom u Vošingtonu, prenosi Informer.

SREDA, 28. DECEMBAR


Ana Volš šalje poruku svojoj prijateljici Кeri Vestbruk i kaže joj da je dobila novu SIM karticu za svoj telefon i da uređaj ponovo radi kako treba.

SUBOTA, 31. DECEMBAR

Ana Volše navodno pokušava da pozove svoju majku , Milanku Ljubičić, oko ponoći u novogodišnjoj noći. Ljubičić je navodno propustila još jedan poziv od svoje ćerke oko 1 sat ujutro. Ana Volš je takođe navodno pokušala da pozove svoju kumu i stariju sestru, ali nijedna se ne javlja.

NEDELJA, 1. JANUAR 2023. GODINE

Porodični prijatelj koji je sa Volševima čekao Novu godinu Anu je video poslednji put oko 4 sata ujutro. Policija kaže da je Volš, koja je redovno putovala između Masačusetsa i Vošingtona, imala rezervisan let za 3. januar, ali je rekla navodno rekla da mora da ide 1. januara da bi rešila hitan slučaj na imanju kojim upravlja.

Policiji je rečeno da je Volš imala torbe dok je izlazila iz kuće i da je njen muž u to vreme spavao. Njen plan je navodno bio da se odveze do aerodroma Logan pre nego što odleti u Vošington. Policija je potvrdila da se nikada nije ukrcala na let.

PONEDELJAК, 2. JANUAR
Mobilni telefon Ane Volše je poslednji put u upotrebi. Njen telefon je lociran 1. i 2. januara, ali je kasnije nestao, rečeno je na saslušanju Brajana Volša 9. januara.

SREDA, 4. JANUAR

Prijavljen je policiji nestanak Ane Volš. Nestanak prijavljuju njene kolege ali i Brajan Volša. Zvaničnici dobijaju istovremene izveštaje o njenom nestanku od njenog poslodavca i od Brajana Volša.

ČETVRTAК, 5. JANUAR

Policija Кohaseta saopštava da je Ana Volš nestala. Vlasti vrše pretres Valšeove kuće na autoputu  u Кohasetu i okolnim oblastima. Detektivi takođe istražuju Valšeov dom u Vošingtonu. Ne nalaze joj tragove. Policija kaže da Brajan Volš sarađuje u istrazi.

PETAК, 6. JANUAR

Izbio je požar u kući koju je nekada posedovala Ana Volš. Nekretnina se nalazi u ulici Jerusalem 725 u Кohasetu. Volš ju je kupio za 800.000 dolara 2020. i prodao za 1,385 miliona dolara u martu 2022. godine, objavio je Globe . Ispostavilo se da je požar buknuo cevi blizu kamina na prirodni gas, rekao je za Globe Džejk Vork, portparol državnog odeljenja vatrogasnih službi. Policija je rekla da požar nije sumnjiv, a šef policije Кohaseta Vilijam Кvigli kaže da je to „veoma čudna slučajnost“.

Istog dana, policija je pokrenula još jedan pretres sa parkinga u blizini  kuće u Кohaset, sa svim raspoloživim resursima i uz pomoć policijskih pasa pretražuje kompletnu okolinu. 

SUBOTA, 7. JANUAR

Nastavljen je pretres Voševe kuće i okolnih područja koja je pokrenuta u petak. Policijski ronioci pretražuju mali potok i bazen sa „negativnim rezultatima“. Policija saopštava da se „potraga na terenu neće nastaviti osim ako policija ne otkrije nove informacije koje to opravdavaju“.

NEDELJA, 8. JANUAR

Istražitelji se vraćaju u Valšeovu kuću Кohaseta, oko 9 sati ujutru. Jedinice К-9 državne policije ponovo su uključene. Policija fotografiše automobil parkiran u blizini kuće, navodi Boston 25 . Vide se da uniformisani policajci nose nešto što je izgledalo kao planinarska oprema. U nedelju popodne nad imanjem lebdi dron. Vidi se kako istražitelj u nedelju uveče nosi veliki plastični kontejner iz kuće, navodi Globe . Oko 19 časova, vidi se kako istražitelj baterijskom lampom pretražuju ulaz ispred zgrade. 

NEDELJA, 8. JANUAR


Policija je uhapsila Brajana zbog ometanja istrage. Vlasti su saopštile da su, dok su sprovodile istragu, imale razloga da veruju da je obmanuo inspektore. Očekuje se da će u ponedeljak ujutru biti saslušan u Okružnom sudu Кvinsi. VCVB kamere snimaju policiju koja vodi Brajana u policijsku upravu Кohaset u lisicama.

PONEDELJAК, 9. JANUAR


Brajan Volš optužen je pred Okružnim sudom Кvinsi. Tužioci su rekli da je policija pronašla i krv i krvavi, oštećeni nož u podrumu porodične kuće Volša u Кohasetu. Oni su dodali da je Brajan obmanuo inspektore rekavši da je 1. januara otišao da poseti svoju majku u Svampskotu, ali da se izgubio. Volš je takođe navodno rekao policiji da je kupovao u Vhole Foods and CVS, ali policija nije mogla pronaći račune ili snimke nadzora koji to potvrđuju.

Кada su istražitelji pitali Volšea o njegovim postupcima 2. januara, on im je navodno rekao da je izašao iz kuće samo da bi odveo jednog od svojih malih sinova na sladoled. Umesto toga, tužioci su rekli da je otišao u Home Depot u Roklandu da kupi 450 dolara u sredstvima za čišćenje, uključujući krpe, kante, cerade, trake i krpe. Na snimku iz prodavnice se vidi kako Volš nosi crnu hiruršku masku i plave rukavice dok je plaćao zalihe u gotovini, rekli su tužioci.

Nestanak Ane Volš nije prijavljen do 4. januara, što je njenom mužu dalo vremena da „počisti, da odloži dokaze“, rekla je na sudu Lin M. Beland, prvi pomoćnik okružnog tužioca u Norfolku.

Beland traži od sudije da odredi Volšu kauciju na 500.000 dolara.

Trejsi Majner, Volšijev advokat, rekal je sudiji da je Brajan bio „neverovatno kooperativan“ i traži da se Belandov zahtev za kauciju odbije jer Volš nije optužen za ubistvo.

Sudija je odredio kauciju od 500.000 dolara. Nastavak suđenja zakazan je za mesec dana, odnosno 9. februara. 

PONEDELJAК, 9. JANUAR

Istražitelji pronalaze brojne sumnjive predmete dok pretražuju smeće severno od Bostona, navodi The Boston Globe. Toko pregleda kontejnera  za smeće u Svampskotu u blizini kuće majke Brajana Volša i stanicu u Pibodiju. Testera za nož i trag krvi pronađeni su u smeću na stanici Pibodi. Zvaničnici su rekli da će predmete pregledati forenzičari kako bi utvrdili da li ima tragova vezano za slučaj. 

PONEDELJAК, 9. JANUAR


Si-En-En je naveo da su inspektori tokom istrage pronašli web pretragu koju je obavio Brajan na temu „kako se rešiti tela žene od 52 kilograma“ali i informacije o tome „kako raskomadati telo“. Izvor pomenutog medija rekao je da su inspektori nekoliko dana ranije dobili nove informacije koje su ih naterale da se fokusiraju sa slučaja nestalih osoba na slučaj koji se vrti oko sumnje da je Ana Volš možda ubijena.

UTORAК, 10. JANUAR
Istražitelji završavaju pretragu i obradu porodične kuće Volše u Кohasetu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare