SKANDAL TRESE LAŽNU DRŽAVU: Kurti optužen za malverzacije teške 100 miliona evra?! TRAG PRLJAVOG NOVCA VODI DO TIRANE 

Predstavnici Demokratskog saveza Kosova optužili su premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da je zajedno sa ambasadorom lažne države kosova u Hrvatskoj Martinom Berišajem umešan u finansijsku aferu o kojoj već duže vreme izveštavaju mediji u Sloveniji, prenosi Koha.

Član predsedništva DSK Džafer Tahiri rekao je na konferenciji za medije da je Kurtijeva poslednja izborna kampanja finansirana sumnjivim novcem.

– Ovaj skandal postaje sve veći i veći. Prema najnovijim informacijama reč je o 100 miliona evrakompanije GEN za koju se sumnja da je preko podružnice u Tirani, gde je prebačeno 14 miliona evra, finansirala Kurtijevu kampanju – rekao je funkcioner DSK.

Tahiri je tu optužbu potkrepio izveštajem slovenačkog portala „Prava“ i zatražio od izvršnih organa vlasti da istraže te navode koji prema njegovim tvrdnjama narušavaju integritet vlade.

Portparol takozvane vlade kosova Perparim Krieziu reagovao je nakon što je slovenački medij „Prava“ objavio da je Aljbin Kurti dobio milione evra od kompanije „GEN“ za kampanju Pokreta Samoopredeljenje i rekao da su te tvrdnje neistinite.

Prvi put je finansijski skandal vezan za ambasadora Berišaja prijavljen u aprilu prošle godine uoči predsedničkih izbora u Sloveniji. Tada je objavljeno da je slovenački političar Robert Golob obavljao transakcije iz srpskog ogranka slovenačkog snabdevača energijom GEN Berišajevoj kompaniji „MB Konsalting“.

Iz njegove kompanije, kako stoji u izveštaju, navodno je izvučeno je 600.000 evra u gotovini za koje se sumnja da je vraćeno Golobu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare