OVO SU TROJICA AMERIKANACA KOJA SUTRA STIŽU U BEOGRAD: Šole, Eskobar i Bojer su važni i uticajni zvaničnici SAD 

U Beograd sutra stižu tri zvaničnika SAD Derek Šole, Gabrijel Eskobar i Spenser Bojer i to će biti prilka da se nastavi intenziviranje i unapređenje odnosa dve zemlje, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović dodajući da će neizostavna tema biti političko-bezbednosna situacija na KiM.

– U Beograd sutra dolaze specijani izaslanik SAD Eskobar i Derek Šole, veoma važna ličnost, jedna od svega nekoliko ljudi u spoljnopolitičkom establišmentu koje imenuje direktno predsednik SAD Džozef Bajden, veoma bliski saradnik državnog sekretara Entonija Blinkena. Svi dolaze zajedno, kao i Spenser Bojer, specijalni izaslanik zadružen za zapadni Balkan u Pentagonu – rekao je Starović za Tanjug, a prenosi Blic.

Starović je to rekao odgovarajući na pitanje kako vidi dodatno angažovanje Bele kuće i dolazak višeg savetnika Stejt dipartmenta Dereka Šolea.

– Verujemo, želimo da verujemo da uprkos velikoj razlici u pristupu statusnom pitanju KiM između Vašingtona i Beograda postoji stvar koja nas ipak spaja da ne dođe do eskalacije i upotrebe oružja, verujem da u tom cilju možemo da radimo zajedno sa SAD – kazao je Starović.

Ocenio je da će poseta biti dobra prilika da se nastavi rad na inteziviranju i unapređenju bilateralnih odnosa i dodao da će neizostavna tema biti i političko-bezbednosna sitaucija na KiM.

– Verujem da možemo bar donekle naći zajednički jezik sa partneriam iz Vašingtona na tom planu da zajedno radimo i da ne dođe do eskalacije na KiM – rekao je Starović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare