NOVO RUKOVODSTVO UKP SRBIJE! Ovaj trojac istakao se prethodnih godina u borbi protiv kriminalaca 

Novi načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije je Ninoslav Cmolić, dok su njegovi prvi saradnici Zoran Šašić, kao zamenik i Nevenko Marić, kao pomoćnik ove izuzetno važne službe

Ovo su nova postavljenja u srpskoj kriminalističkoj policiji, a ovaj trojac istakao se prethodnih godina u borbi protiv najvećih i najorganizovnaijih mafijaških grupa na ovim prostorima.

Cmolić je na ovu izuzetno važnu funkciju došao sa mesta zamenika načelnika UKP i načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK). Šašić je bio načelnik odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala, dok je Marić bio prvo načelnik odeljenja zadužen za rasvetljavanje ubistva, a zatim i zamenik načelnika SBPOK. Marić će sada biti zadužen za vodeće službe u UKP.

Cmolić i Marić su sa svojim saradnicima, pored ostalog, bili zaduženi u prethodnom periodu za rasvetljavanje svih nedela kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Sa Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK) radili su i na „razbijanju“ kriminalne grupe Nikole Vuševića, Ćopavog Džonija sa Vračara, poznatije kao „Vračarci“, ali i na otkrivanju novih krivičnih dela Darka Šarića i njegove ekipe, koju je formirao dok je bio u pritvoru.

Na mestu prvog čoveka SBPOK postavljen je Dragan Ivanović Đani.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare