NEMA NOVOG TALASA MOBILIZACIJE U RUSIJI! Peskov: Isporuke oružja mogu samo da povećaju bol ukrajinskog naroda!

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je danas najave o novom talasu delimične mobilizacije, dodavši da ne treba preuveličavati značaj ovih informacija.

„Sve na ovu temu je više puta ispisano na mnogim Telegram kanalima. Nema potrebe da se njima uopšte pridaje takav značaj. Primarni izvor informacija o mobilizaciji je zvanična vlada na čelu sa predsednikom Rusije“, rekao je Peskov.

On je dodao da zapadne isporuke oružja Ukrajini neće moći ništa da promene, kao i da to ne može da poremeti proces ostvarivanja ciljeva specijalne vojne operacije.

„Nema smisla govoriti samo o odluci Francuske. Znamo da su Evropa, Severnoatlantska alijansa i Sjedinjene Američke Države već upumpale desetine milijardi dolara u Ukrajinu isporukom oružja“, istakao je on.

Prema njegovim rečima, sve te isporuke mogu samo da povećaju bol ukrajinskog naroda i produže njegovu patnju, ali da u suštini ne mogu ništa da reše.

SAD su najavile najveći paket vojne pomoći Ukrajini u iznosu više od tri milijarde dolara. Konkretno, to će uključivati borbena vozila pešadije „bredli“, samohodne haubice, oklopna vozila, HIMARS rakete, kao i druga sredstva i municiju.

Nemačka je saopštila da će da isporuči borbena vozila pešadije „marder“ i sisteme protivvazdušne odbrane „patriot“.

Peskov je istakao da Rusija osuđuje postupke nalogodavaca nemira u Brazilu i podržava napore predsednika te zemlje Luiza Inasija Lule da Silve da uspostavi red.

„Naravno, najoštrije osuđujemo postupke podstrekača nereda. I apsolutno podržavamo brazilskog predsednika Lulu da Silvu, kao i akcije čiji je cilj uspostavljanje reda i vladavine prava u ovoj zemlji“, dodao je on.

Peskov je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin nedavno čestitao brazilskom kolegi izbornu pobedu.

„I dalje visoko cenimo napore gospodina da Silve, njegov razvoj bilateralnih odnosa“, naglasio je ruski zvaničnik.

Pristalice bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, koji od kraja prošle godine protestuju protiv rezultata predsedničkih izbora, zauzeli su juče kongresnu zgradu u brazilskoj prestonici, upali na teritoriju Palate Planalto, predsedničke rezidencije, a takođe i u zgradu Vrhovnog suda, preneli su lokalni mediji. Policija je privela više od 400 ljudi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare