ZVEZDINO DETE NA SPISKU OD 40 NAJPERSPEKTIVNIJIH FUDBALERA: UEFA veruje u ove mladiće, ovo bi trebalo da bude njihova godina

UEFA veruje u mlade snage i predviđa im veliku karijeru. Evropska kuća fudbala izdala je spisak sa 40 najperspektivnijih mladih fudbalera na Starom kontinentu od kojih očekuje punu afirmaciju.

Ono što treba da obraduje svakog u Srbiji jeste da se među 40 odabranih našao i jedan naš fudbaler, tačnije igrač Crvene zvezde Strahinja Eraković. Momak koji je zablistao punim sjajem ove sezone, a našao se i među 26 odabranih u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

UEFA je napravila i svojevrsne uslove koje je trebalo zadovoljiti, da bi neko došao na listu. Jednostavno, nije se moglo doći na preporuku ili na „lepe oči“. Uslov da bi se neko našao među 40 najperspektivnijih fudbalera je da ima utakmice u nekom od evropskih klubova i da ima najviše 21 godinu.

Valja istaći, da su se na ovoj listi su prethodnih godina nalazila takva imena, kao što su – Erling Haland, Džamal Musijala, Rodrigo, Džud Belingem, Mihail Mudrik

Evo šta su u UEFA napisali za defanzivca Crvene zvezde Strahinju Erakovića:

„Nametnuo se kao prvi štoper Zvezde u prošloj sezoni kada je klub osvojio drugu uzastopnu duplu krunu. Bio je deo reprezentacije Srbije koja se plasirala u Ligu A Lige nacija, kao i u timu za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Strahinja Eraković ima 21 godinu i prema proceni portala Transfermarkt drugi je najvredniji igrač u Super ligi Srbije sa 7.000.000 evra. Fudbaler čija vrednost konstantno raste i koji bi ove zime mogao da napusti Crvenu zvezdu.

Na ovoj listi je još jedan Srbin, ali on igra za reprezentaciju Mađarske. Reč je o levom beku AZ Alkmara Milošu Kerkezu (19) rođenom u Vrbasu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare