Šta sledi nakon 20 stepeni i prolećnih temperatura za Novu godinu? Pred nama je TOTALNI OBRT, evo da li će na planinama KONAČNO PASTI SNEG

U Srbiji će posle jednog od najtoplijih novogodišnjih dočeka i narednih dana biti suvo, stabilno i vedro vreme. U ponedeljak se očekuje identična sinoptička situacija kao juče, 1. januara. Biće sunčano i veoma toplo za ovo doba godine.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže za „Blic“ da je vrlo toplo i na planinama, a planine su u Novu godinu ušle bez prirodnog snežnog pokrivača. Očekuju se temperature na nižim planinama i do 15°C, a na onim višim poput Kopaonika i do 10°C.

– Nakon jutarnjih -2°C na jugu do 6°C na severu Srbije, maksimalna dnevna biće uz sunčano vreme od 12 do 18°C, u Beogradu do 16°C, uz sunčano vreme, jedino se u maglovitim predelima očekuje temperatura od 8 do 11°C – kaže Đurić, prenosi Blic.

Prema njegoivm rečima nakon prolećnog početka 2023. godine, uz temperature i do 20°C, sledi postepeni pad, ali i dalje uz natposečno toplo vreme, pa će u danima za i nakon Božića biti oko 10°C. Planine će i dalje biti bez snega.

Prema trenutnim prognozama, mogućnost da dođe do zahlađenja postojaće nakon 12. januara i prema sredini meseca, na početku uz povratak temperatura na prosečne za januar.

– Od utorka se očekuje nešto više oblaka i malo svežije vreme, ali će ostati i dalje natposečno toplo vreme. Ujutro se mraz očekuje samo na jugu Srbije, uz maglovito vreme. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 10 do 15°C, u Beogradu do 13°C. Očekuje se uglavnom umereno ili promenljivo oblačno vreme, uz sunčane intervale – kaže meteorolog.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare