Kina osuđuje „iskrivljene“ zapadne izveštaje o promeni politike prema kovidu 19!

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je u sredu „iskrivljene“ izveštaje zapadnih medija o kineskoj optimizaciji mera protiv kovida 19.

Portparol Ministarstva Vang Venbin rekao je na redovnom brifingu za novinare kada je upitan da prokomentariše takve izveštaje da su oni puni neosnovanog blaćenja i da su vođeni političkim kalkulacijama.

Vang je primetio da je kineska vlada od početka pandemije stavila ljude i njihove živote na prvo mesto.

Ona je mobilisala sve resurse i uložila sve napore da zaštiti živote i zdravlje ljudi, uspevajući da obuzda nekoliko talasa virusa.

On je rekao da Kina ima najnižu stopu ozbiljnog oboljevanja i smrti od kovida 19 u poređenju sa drugim zemljama, a prosečan životni vek Kineza, osnovna mera nacionalnog blagostanja, porastao je sa 77,3 godine u 2019. na 78,2 godine u 2021.

“Kako su se patogenost i virulentnost omikrona smanjile, a Kina je nastavila da unapređuje medicinski tretman, otkrivanje patogena i vakcinaciju, optimizovala svoje mere odgovora i prevela je kovid 19 u zarazne bolesti klase B“, rekao je Vang.

Vang je dodao da je ono što je Kina uradila naučno, blagovremeno i neophodno kako bi se obezbedio život i zdravlje ljudi i minimizirao uticaj epidemije na ekonomski i društveni razvoj.

On je istakao da je nekoliko zapadnih medijskih agencija namerno rasplamsalo i iskrivilo kinesku politiku reagovanja na kovid 19, ignorišući haotičnu situaciju kontrole kovida 19 i visoku cenu koju su platile zapadne zemlje.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare