AMBASADA SAD UDARILA NA DODIKA! Amerikanci traže povlačenje ZAKONA O IMOVINI, SDA poziva „OSMORKU“ da uceni REPUBLIKU SRPSKU!

Ambasada SAD u Sarajevu reagovala je na odluku Narodne skupštine Republike Srpske o usvajanju Zakona o nepokretnoj imovini i poručili da su Ustav BiH i relevantne odluke Ustavnog suda BiH su jasni

„Bosna i Hercegovina je nosilac državne imovine i nadležnost za njeno regulisanje spada u isključivu odgovornost institucija na državnom nivou“, objavila je Ambasada na svom Tviter nalogu.

Istu poruku je ranije danas poslala i Kancelarija visokog predstavnika u BiH.

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića pozvali su stranke „osmorke“ da formiranje vlasti na drzavnom nivou uslovi povlacenjem juce usvojenog Zakona o imovini u NSRS. „Osmorka“, kažu, nema kičmu da se suprotstavi Miloradu Dodiku pogotovo nakon jučerasnje izjave Nermina Nikšića.

U SDA smatraju da je Nikšić juče banalizovao drzavnu imovinu rekavši, parafraziraju “zar je bitno na koga se knjizi neka livada, ako na njoj niko ne zivi”.

Oni tvrde je usvajanjem Zakona o imovini u Republici Srpskoj krajnji cilj Dodika da izvede, kako kažu, „bagere i krene u gradnju hidrocentrala i svega što je nameravao, a da ne mora da pita drzavu“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare