HOROR U BEOGRADSKOJ SREDNJOJ ŠKOLI: Učenik pokušao da ISEČE VENE, evo kako su ga profesori zaustavili! 

U jednoj beogradskoj srednjoj zanatskoj školiučenik (17) je pokušao da iseče vene.

Na sreću, profesori su sprečili, da se to dogodi i dečak je iz preventivnih razloga, prevezen u nadležnu zdravstvenu ustanovu, samo sa ogrebotinama. Na teren je izašla i policijska patrola, prenose Večernje novosti.

Direktorka škole, je otkrila šta se zaista dogodilo.

– Na času srpskog jezika i književnosti, profesorka je čula, kako dvoje učenika, dečak i devojčica, pričaju kako bi rešenje za sve njihove probleme bilo da oduzmu sebi život – priča direktorka i dodaje:

– Ona je popričala sa njima i rekla da ne treba tako da razmišljaju, da se problemi mogu rešiti, polako, jedan po jedan i da će im pomoći u tome. Čas je nastavljen normalno. Međutim, u pauzi između dva časa, učenik je došao u prostoriju gde su sedeli nastavnici i počeo da razbije šoljice za kafu i čaše u nameri da iseče vene staklom. Na sreću, profesorke su ga uzela za ruke i sprečile tragediju.

Srednja zanatska škola bavi se profesionalnom rehabilitacijom učenika sa smetnjama u razvoju i učenju. Đaci se susreću sa mnogo izazova u razvoju i učenju. Teškoće su brojne – od intelektualne ometenosti, cerebralne paralize, invaliditeta, neuroloških oštećenja, pa do smetnji iz spektra autizma.

Škola je verifikovana za mnogobrojna zanimanja. Posebna pažnja posvećuje se praktičnoj nastavi koja se odvija u školskim radionicama i kod privatnih poslodavaca sa kojima škola ima sklopljene ugovore i koji zapošljavaju učenike.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra „Srce“ od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare