DRAGAN NIKOLIĆ NOVI TRENER MZT SKOPLJA! Popularni Gagi će debitovati protiv Cibone u ABA ligi 

Iskusni srpski strateg Dragan Gagi Nikolić od danas je novi trener MZT Skoplje, saopštio je makedonski šampion i ABA ligaš.

Kako se navodi, Dragan Nikolić je sa MZT potpisao ugovor do kraja sezone sa mogućnošću produženja do juna 2024. godine.

Na mestu šefa stručnog štaba skopskog kluba zamenio je Aleksandra Petrovića, sa kojim je 24. decembra sporazumno raskinut ugovor posle serije poraza u ABA ligi, uključujući i dva kod kuće od direktnih rivala za opstanak, čačanskog Borca i Splita.

Uprava MZT podseća da je 50-godišnji Nikolić dobro poznato ime makedonskoj sportskoj javnosti, pošto je u sezoni 2016/17 više nego uspešno vodio Karpoš Sokole u ABA ligi i sa tim timom igrao finale makedonskog šampionata.

„Nikolić ima i makedonski pasoš s obzirom na to da je njegova porodica poreklom iz naše zemlje, a povrh toga njegova supruga je jedna od najboljih makedonskih košarkašica svih vremena Marija Vidikova“, navodi se u saopštenju MZT Skoplja.

Njegov posljednji klub bio je banjalučki Borac (2020-2022) sa kojim je ove godine u aprilu u Skoplju učestvovao na završnom turniru ABA2, preko kojeg je MZT obezbidio povratak u regionalnu elitu posle četiri godine.

Prethodno je Nikolić vodio Igokeu, poljski Košalin, Mladost Zemun, a početkom 21. veka je nekoliko sezona trenirao nekadašnji ženski tim iz Ohrida, ekipu Profitnesa.

Popularni Gagi će na klupi MZT Skoplja debitovati u petak protiv Cibone u meču 13. kola ABA lige“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare