UŽIVO OBRAĆANJE NEBOJŠE ČOVIĆA! Predsednik KK Crvena zvezda je mnoge šokirao, evo kako će se klub zvati od 1. januara! VIDEO 

Danas, od 18 časova u hotelu Kraun Plaza, KK Crvena zvezda ogranizovao je novogodišnji koktel.

Svečanoj konferenciji za medije i koktelu koji je upriličen tim povodom prisustvovali su predstavnici Crvene zvezde, predsednik kluba Nebojša Čović, direktor kluba Nemanja Vasiljević, kao i predstavnici kompanije Meridian, direktor Mlađan Životić i direktor marketinga Damjan Stamenković.

Uživo, konferencija za medije:

Crveno-beli se pohvalili novim, velikim ugovorom.

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, saopštio je da će se od 1. januara 2023. godine klub zvati Crvena zvezda Meridianbet.

– Potpisivanje ovakvog ugovora za Crvenu zvezdu Meridianbet znači mnogo. Naš klub je prošao put od kluba koji je prošao period podizanja i stabilizacije koji nimalo nije bio lak, do kluba koji je višestruki osvajač trofeja i redovni učesnik Evrolige. Uz to, što je za nas takođe važno, Crvena zvezda je organizaciono podizala lestvicu i standarde. I sve to ostvareno je velikim radom – rekao je Čović na početku konferencije za medije.

U klub je nedavno stigao Fakundo Kampaco, međutim i dalje se ne zna kada će moći da debituje u Evroligi.

– Kampaco je juče debitovao u ABA ligi, a sa Evroligom i dalje postoje određeni nesporazumi. Što se tiče Adamsa, mi smo svoje obaveze izmirili. Kada je Kampaco došao, bila je velika polemika oko para, vi znate da je budžetska isnpekcija bila u Zvezdi tri meseca, i nijednu primedbu nisu imali. Objavili smo sve detalje, a nisam video da su to ostali klubovi uradili – rekao je Čović i potom dodao:

– Cifre koje su pominjane oko Kampaca su značajno manje od cifri koje su pominjane za neke druge igrače, u nekim drugim klubovima. A, tek ako govorimo o ugovoru nekog trenera u nekom drugom klubu.

Čović je govorio i o strancima.

– Hasan Martin je povređen. Nikola Ivanović će biti odsutan do sredine januara. Nemojte nas stavljati u isti koš, mi nemamo deset stranaca. Imamo 5+1 stranca, jer se Ivanović vodi kao stranac, a imamo 11 domaćih igrača, Zašto idemo sa jačim rosterom? Zato što smo naučili iz prethodnih sezona… Na Kupu prošle godine nismo mogli da izvedemo devet košarkaša – rekao je Čović.

Takođe, predsednik crveno-belih rekao je da su sva dugovanja prema košarkašima izmirena.

– Sva dugovanja prema igračima su izmirena, ima još nešto malo što će biti završeno u sredu ili četvrtak.

Govorio je Nebojša Čović i o budžetu.

– Sa ovim što smo uradili sa Meridianom, mislim da možemo da napravimo dobru finansijsku konstrukciju, bar Crvena zvezda, ne znam za druge klubove, mi ne možemo da kažemo budžet je toliki i toliki. Budžet za ovu sezonu, sa sve Kampacom, Vildozom je bruto sa štabom oko 9.000.000 evra, a treba dodati pionire, kadete, to izađe na 11 i nešto. Govorili smo da nam treba oko 10 miliona da zatvorimo ovu sezonu. Mislim da ćemo uspeti, zahvalan sam Meridianu, ali to je višesezonska saradnja sa Meridianom. Što se tiče Vildoze i Kampaca, mislim da su to najbolji igrači koji su došli u naše klubove – rekao je Čović

Uživo obraćanje Nebojše Čovića možete pratiti u priloženom video snimku:

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare