Oglasio se vlasnik amonijaka koji je iscureo kod Pirota 

Elixir Grupa, vlasnik amonijaka koji je iscureo kod Pirota, oglasila se saopštenjem koje vam prenosimo u celosti:

„U nedelju 25. decembra oko 16.30 došlo je do iskliznuća 4 od ukupno 20 vagona teretnog voza koji je prevozio amonijak natovaren u Bugarskoj. Vlasnik tereta, odnosno amonijaka koji se prevozio ovim teretnim vozom, je Elixir Grupa iz Šapca.

Iskliznuće se dogodilo na deonici pruge izvan naselja, između železničkih stanica Pirot i Staničenje. Kod dva vagona je prilikom iskliznuća došlo i do prevrtanja, a iz jednog od prevrnutih vagona je, usled težih oštećenja, došlo i do curenja amonijaka. Još uvek nije procenjena iscurela količina amonijaka, pretpostavlja se da je u pitanju količina od oko 20 tona.

Sve relevatne činjenice ovog akcidenta će se utvrditi nakon uviđaja koji radi Tehnička železnička komisija, sastavljena od predstavnika imaoca javnih ovlašćenja: Infrastrukture Srbije, koja upravlja javnom železničkom infrastrukturom i Srbija Karga, koji je prevoznik tereta u javnom železničkom saobraćaju.

Elixir Grupa je momentalno stavila sve svoje resurse i obučene timove na raspolaganje Sektoru za vanredne situacije grada Pirota, a naše ekipe iz Prahova su sinoć poslate na mesto događaja gde učestvuju u sanaciji mesta nesreće kako bi se svakodnevni život u Pirotu i okolini normalizvao u što kraćem roku.

Iako Elixir Grupa kao vlasnik tereta ne snosi odgovornost za akcident koji se dogodio u javnom prevozu spremni smo da učestvujemo u sanaciji svih posledica koje zbog nesreće trpi lokalno stanovništvo i životna sredina. Naš prioritet u ovom trenutku je zaštita zdravlja građana, a dugoročno sistemski rad na prevenciji sličnih incidenata.

Zahvaljujemo se svim ljudima angažovanim na saniranju posledica nesreće i nadamo se brzom oporavku građana koji su bili izloženi dejstvu amonijaka uz ogromno žaljenje što je zbog toga došlo.“

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare