OBJAVE SRBINA VEHABIJE LEDE KRV U ŽILAMA! Igor (23) je optužen za podsticanje na terorizam, evo šta je radio 2 godine 

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je pre mesec dana optužnicu protiv Igora Despotovića (23) iz Beograda zbog sumnje da je podsticao na vršenje terorizma čak dve godine putem društvenih mreža.

Despotović je na svojim nalozima objavljivao jezive fotografije, ali i monstruozne savete kako ubiti ljude koji nisu muslimani!

Kako se saznaje, u optužnici koja je podignuta protiv ovog mladića navodi se da je u stanju u „uračunljivosti kontinuirano i javno, putem video snimaka, fotografija i tekstova iznosio i pronosio ideje kojima se neposredno podstiče na vršenje terorizma“.

„Sumnja se da je od početka marta 2020. godine do 5. februara 2022. godine na više društvenih mreža adminstrirao, odnosno prvo otvorio, a zatim upravljao sa više naloga i u delu naloga koji je javan i dostupan za sve korisnike, postavio niz sadržaja tekstova snimaka i fotografija koji veliča organizaciju Islamska država“, navodi se u optužnici u koju je „Blic“ imao uvid.

On je tako na Instagram nalogu „dar.ul.islam“ delio objave koje propagiraju radikalnu islamističku ideologiju, fotografije sa obeležjima ISIS, fotografije na kojima se veliča ova organizacija i njeni pripadnici, kao i pozive na „džihad“ i „borbu na Alahovom putu“, a identične objave je delio i na svom „Telegram“ kanalu pod nazivom „Darul Islam“ na kojem je delio izdanja i zvanične publikacije Islamske države pod nazivom Rumiyah.

Ono što ledi krv u žilama jeste objava na srpskom jeziku u kojoj se između ostalog izdaju uputstva kako treba izvršiiti napade i ubijati nemuslimansko stanovništvo poput opisa metoda trovanja stanovništva „Sarin“. Objavu je podelio u periodu od 27. jula 2020. godine do 21. juna 2021. godine.

Optuženi se tu nije zaustavio. Na Telegram kanalu „Darul Islam“ neutvrđenog dana, u periodu od 27.jula 2020. godine do 21. juna 2021. godine, objavio je fotografiju pripadnika Islamske države popred koga se nalazi automatska puška, i tekst na fotografije sledeće sadržine: „I kao što oni ubijaju naše žene i djecu mi ćemo ubijati njihove žene i decu“.

Takođe, navodi se u optužnici, on je na instagram nalogu 3. juna 2021. godine objavio fotografiju naoružanih pripadnika Islamske države i Envera El Alvakija jednog od njenih vođa sa mikrofonom u ruci uz tekst: „Izlazak u borbu na Alahovom putu neće skratiti tvoj život, pa možeš umrijeti kao šeid, a možeš umrijeti kao kukavica“. „Enever el – Avleki rahumehullah“.

Na instagram nalogu 6. juna 2021. godine objavio je fotografiju naoružanih i maskiranih pripadnika Islamske države i tekstom pored fotografije „Alah zaista voli one koji se na Njegovu putu bore u redovima kao da su zdanje utvrđeno“

– On je objavio tekst „Utjecaj napada Mudžahida na ekonomiju Musharika“ sa detaljnim opisom mogućih gubitaka u slučaju napada na neku državu koji su podeljeni na direktne gubitke, gubitke u velikoj meri i gubitke u srednjoj meri. Takođe, podelio je fotografiju na kojoj se nalazi lice okrenuta leđima koje drži u ruci zastavu Islamske države sa naslovom „Pobeda je u džihadu“, i „A ne u rečima zalutalih daija i lažnim obećanjima taguta“ – navodi se u optužnici.

Kako se dodaje u dokumentu Tužilaštva za organizovani kriminal, Igor Despotović je osumnjičen i da je na svom instagramu objavio i fotografiju kolone vozila na kojima su naoružani ljudi i zavese islamske države na kojoj se nalazi citat: „O muslimani, vaš život je džihad, vaš ponos je džihad i vaše postojanje je presudno vezano za džihad“.

Na Instagram nalogu objavio je fotografiju lica u maskiranoj unigormi i fantomkom na glavi koje drži zastavu Islamske države u ruci i tekstom: „Terorizam je da musliman živi slobodno, ponosno, časno i muslimanski“.

Takođe, objavio je fotografiju vođe terorističke organizacije Al Kaida Osama bin Ladena i tekst: „Slava se stiče krvllju, a lavovi umiru braneći svoju jazbinu“, sa tekstom koji upućuje na autora citata: „Usama bin Laden“.

Podsećanja radi, ovo nije Igorovo prvo hapšenje. On je osuđivan 2018. godine na šest meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor.

Despotović, je, kako se tada pisalo, pre nekoliko godina primio islam i bio na stalnoj vezi sa vođama ISIS. On je priveden te 2017. u trenutku dok se pripremao da otme kamion, njime uleti u Knez Mihailovu ulicu i pregazi što više ljudi!

Kod uhapšenog su tada pronađeni detaljni planovi za napad, kao i prepiska sa radikalnim islamistima iz Sirije i Zapadne Evrope.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare