DA LI SAM JA SRBIN ILI HRVAT?! Ovako je govorio Siniša Mihajlović: Mami je postavio ovo pitanje, a samo jednom se POSTIDEO porekla 

Siniša Mihajlović, legendarni fudbaler i trener koji je nedavno preminuo posle borbe sa leukemijom, imao je mešovito poreklo, ali je uvek rado isticao da je Srbin, osim u jednoj situaciji kada ga je bilo sramota.

Mihajlović je rođen u Vukovaru u Hrvatskoj, a u jednom intervjuu na televiziji „B92“ se prisetio situacije iz detinjstva kada je majku pitao da li je Srbin ili Hrvat.

„Ne mogu da poreknem da sam pola-pola, jer je moja majka katolikinja. Ranije je bilo ono kad se prijavljuješ na registraciji, pa moraš da kažeš šta si po nacionalnoj pripadnosti, a uvek sam pisao ‘Jugosloven’. Kod mene u kući se uvek tako pisalo. Nije bilo Srbin ili Hrvat, uvek Jugosloven. Sećam se da sam majku pitao šta sam – Hrvat, Srbin? Ona mi je govorila da sam Jugosloven“, rekao je tada Siniša.

Majka Viktorija je na sahrani u Rimu ljubila sliku sina, a upravo ona je na neki način Siniši bila uzor.

„Uh, moja keva… Imala je one šibe, kao bič da je imala. Kao i varjača, drvena, njom me vijala dok sam bio mali. Posle sam bežao oko stola, nije mogla da me uhvati, pa je prođe. Ćale me nikad nije tukao, ali je bilo dovoljno da me pogleda i bilo je gotovo. Taj pogled je bio dovoljan. Ja kao roditelj ličim na oboje. U Italiji nema šiba, ni varjača (osmeh). Strog sam. Kad imaš petoro dece, mnogo je važna disciplina, ne može svako da radi šta hoće. Moraju da budu dobri u školi, da i ponašanje bude dobro, kao i organizacija. Moraju da postoje pravila, da bi to moglo da funkcioniše. Od kad sam postao trener imam mnogo više vremena da provedem sa njima. Sina vodim da treniraju fudbal, ćerku vodim na jahanje, drugu ćerku na tenis. Kad sam tu, vodim ih“.

Prisetio se tada Siniša i jedine situacije u kojoj nije bio ponosan zbog porekla. U pitanju je utakmica koju je reprezentacija Srbije trebalo da igra protiv Italije u Đenovi i koja ja prekinuta zbog divljanja srpskih navijača na tribinama.

„Bilo me je samo jednom stid. Bilo je mnogo stvari koje su se desile dok sam bio u Italiji gde sam mogao da se postidim, ali jednom jesam, kad je bila prekinuta utakmica u Đenovi. Tad sam se prvi put postideo što sam Srbin“, govorio je Mihajlović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare