ZABORAVITE NA DEŠIFROVANJE NEČITLJIVIH RUKOPISA LEKARA: Uskoro ćemo svi moći da razumemo šta su nam napisali

Gotovo da nema osobe koja bar jednom u životu nije muku mučila da dešifruje i pročita ono što je napisao njen lekar.

Ovaj problem datira od kako je sveta i veka i mnoge tehnološke kompanije su pokušale da se suprotstave ovome, ali bezuspešno, tako da je sada došao red na Gugl da pokuša da dešifruje nečitljivo.

Naime, na godišnjoj konferenciji u Indiji, Gugl je objavio da sarađuje sa farmaceutima kako bi istražio različite načine kako bi dešifrovao rukopis lekara.

Ova nova funkcija je trenutno prototip i još uvek nije dostupna za upotrebu na tržištu. Međutim, kada bude bila dostupna, omogućiće korisnicima da uslikaju recept ili učitaju sliku recepta u alatku za obradu slika. Kada se slika obradi, aplikacija će moći da dešifruje sadržaj recepta i pomoći će u identifikaciji lekova. Ovaj proces je demonstrirao izvršni direktor Gugla tokom konferencije.

Gugl je u saopštenju naveo: „Ovo će delovati kao pomoćna tehnologija za digitalizaciju rukom pisanih medicinskih dokumenata“. Dalje su dodali da neće biti doneta odluka koja se zasniva isključivo na ovoj tehnologiji. Na južnoazijskom tržištu, Gugl za Indiju je godišnji događaj kompanije, gde ona prikazuje svoje nove izume i razvoj.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare