„SPREMNI SMO DA PREGOVARAMO!“ PUTIN ZATRESAO PLANETU: Najnovija izjava najavljuje kraj rata? Zapretio zapadu: UNIŠTIĆEMO PATRIOT!

Rusija je spremna da pregovara sa svim učesnicima sukoba u Ukrajini o prihvatljivim ishodima, ali da oni odbijaju pregovore, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je u intervjuu za TV Rusija-1, odgovarajući na pitanje da li se približavamo opasnoj liniji u vezi sa situacijom u Ukrajini, rekao da to ne smatra toliko opasnom, a da Rusija deluje u interesu građana, prenosi RIA Novosti.

– Ne mislim da je to toliko opasno. Mislim da delujemo u pravom smeru, štitimo naše nacionalne interese, interese naših građana, našeg naroda. I jednostavno nemamo drugog izbora nego da zaštitimo naše građane – istakao je ruski lider.

Putin tvrdi da je Rusija uvek nastojala da svi sporovi budu rešeni mirnim putem, pregovorima, ali da je druga strana imala drugačiji stav.

Prema Putinovim rečima, sve se zasniva na politici geopolitičkih protivnika Rusije, koja je usmerena na rasparčavanje Rusije.

– Zavadi pa vladaj – oni su to uvek pokušavali da urade, pokušavaju i sada, ali naš cilj je nešto drugo – da ujedinimo ruski narod – rekao je Putin.

Dodao je da Rusija nije mogla da se ponaša cinično kao Zapad kada je reč o Ukrajini, jer, kako je naveo, Rusija „ima drugačiju filozofiju“.

Prema njegovim rečima, Zapad ima pre svega materijalni pristup, a Rusija duhovni.

Putin je istakao da je uveren da je 99,9 odsto građana Rusije spremno da žrtvuje sve za interese otadžbine.

– To me samo još jednom uverava da je Rusija posebna zemlja i da ovde žive posebni ljudi – rekao je predsednik Rusije.

Vladimir Putin rekao je da će Rusija uništiti PVO sisteme „patriot“ ako ih SAD isporuče Ukrajini.

– Naravno, mi ćemo ih uništiti 100 odsto – rekao je Putin u intervjuu za televiziju „Rusija-1“.

Putin je istakao da Ukrajina do sada nije imala ove sisteme.

U četvrtak je Putin u razgovoru sa novinarima rekao da je „patriot“ prilično star sistem i da ne funkcioniše kao ruski S-300.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare