RUSKI BIZNISMEN PRONAĐEN MRTAV: Bio ključni čovek za podmornice korišćene u ratu u Ukrajini, MISTERIOZNA SMRT digla Rusiju na noge

Ruski biznismen po imenu Aleksandar Buzakov, koji je bio šef jednog od najstarijih i najvećih brodogradilišta „Admiralite“, u subotu je pronađen mrtav u 66. godini.

Brodogradilište, sa sedištem u zapadnoj luci Sankt Peterburg, potvrdilo je u saopštenju smrt Aleksandra Buzakova. Ono što je interesantno jeste da je Buzakov bio prvi čovek brodogradilišta tokom čak 11 godina, od avgusta 2012.

Njegovo glavno dostignuće, kako se navodi, bilo je bavljenje narudžbinama brodogradilišta za moderne nenuklearne podmornice, površinske brodove i dubokovodna vozila, prenosi Reuters.

U Ujedinjenoj brodogradnji su istakli da je Aleksandar Buzakov svoj život posvetio ruskoj floti. „Prenosio je odgovornost za najsloženije narudžbine i dostojanstveno se pozabavio svakom od njih, čime je stekao veliki ugled kako u industriji tako i u rukovodstvu okruga“, saopštila je pres služba.

Brodogradilište, koje je bilo pod rukovodstvom Buzakova, gradi poboljšane podmornice na dizel motor koje mogu da lansiraju krstareće rakete većeg kalibra, navodi ruska Radio Sloboda.

Moskva je u aprilu saopštila da je koristila dizel podmornicu u Crnom moru za napad na ukrajinske vojne ciljeve pomoću tih podmornica.

Brodogradilište je u saopštenju navelo da je Buzakov diplomirao 1980. i da je imao više od 40 godina iskustva rada u ovom poslu. Sankt Peterburg je rodni grad predsednika Vladimira Putina.

Navodi se takođe i da je Aleksandar Buzakov preminuo prerano i tragično, ali će posao, u koji je uložio svu svoju snagu i znanje, svakako nastaviti njegovi prijatelji, kolege i đaci.

Okolnosti pod kojima je preminuo Buzakov još nisu razjašnjene, te veliki broj ljudi u Rusiji veruje da je reč o još jednoj u nizu misterioznih smrti ruskih biznismena, istaknutih ličnosti i zvaničnika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare