PREMIJERKA BRNABIĆ: Izjava nemačkog ambasadora na KiM brutalna i bezobrazna

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je izjava nemačlkog ambasora na Kosovu i Metohiji da su barikade nelegalne i da se moraju ukloniti do Božića „brutalna i bezobrazna“.

Brnabić je na TV Pink kazala da Srbi na barikadama svojim dostojanstvenim ponašanjem pomažu Beogradu da pokuša da na diplomatski način dođe do nekog rešenja ove situacije i da je neverovatno da na sva dešavanja imamo izjave nemačkog ambasadora koji šalje neverovatne poruke.

Premijerka je uputila veliki pozdrav našem narodu na Kosovu i Metohiji, zato što se, kako kaže, dostojanstveno bore i ne nasedaju na provokacije, čime, dodaje, pomažu i Beogradu da svim diplomatskim sredstvima pokušaju da se izbore za mir i za osnovna ljudska prava Srba na KiM.

„Tu se ne govori sada o nekim širim pravima. Oni zaista traže samo minimum minimuma, bazična ljudska prava. Imate Dejana Pantića koji je danas, evo 12. dan u pritvoru, a koji je, realno je reći, kidnapovan, zato što ne postoji drugi naziv i drugačija definicija za ono što je njemu učinjeno“, rekla je Brnabić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare