PUTIN SLETEO U MINSK: Lukašenko ga dočekao sa pogačom i solju, a tu je bio i buket! VIDEO 

Vladimir Putin doputovao je u Minsk, gde će razgovarati sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Šefovi država nameravaju da razgovor u Palati nezavisnosti počnu sa temom belorusko-ruskih integracija. Njemu će prisustvovati članovi vlada dveju zemalja, šefovi ministarstava i resora.

Predsednici će potom nastaviti pregovore u formatu jedan na jedan. Od njih se očekuje da daju izjave i odgovore na pitanja novinara. Pregovori u užem formatu biće održani uz učešće šefova ministarstava odbrane dve zemlje – Sergeja Šojgua i Viktora Hrenjina .

Lideri zemalja nameravaju da razgovaraju o celoj paleti bilateralnih odnosa. Razgovaraće se i o regionalnim i međunarodnim problemima. Prioritetna pažnja biće posvećena bezbednosnim pitanjima i zajedničkim merama za odgovor na nove izazove, saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije i donošenju odluka vezanih za stabilnost finansijskih sistema. Peskov je demantovao objave o Putinovoj želji da primora Minsk da učestvuje u NVO.

Pored Vladimira Putina, u Minsk je stigao i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov , koji je o ukrajinskoj krizi već razgovarao sa novim ministrom spoljnih poslova Belorusije Sergejem Alejnikom.

U ruskoj delegaciji su bili i ambasador u Belorusiji Boris Grizlov , pomoćnik predsednika Jurij Ušakov , zamenik šefa kabineta Dmitrij Peskov , zamenik premijera Andrej Overčuk, ministar energetike Nikolaj Šulginov , šef FSMTC-a Dmitrij Šugajev .

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare