MOLDAVIJA STRAHUJE DA ĆE JE RUSIJA NAPASTI! Šef službe bezbednosti: Nije pitanje da li će krenuti, već kada će to učiniti! 

Šef moldavske službe bezbednosti Aleksandru Musteata upozorio je na „veoma visok“ rizik od nove ruske ofanzive na istok njegove zemlje, ponavljajući nedavne poruke nekoliko ukrajinskih vojnih komandanata da se Moskva priprema za veliku novu ofanzivu početkom sledeće godine.

Rusija i dalje ima za cilj da osigura kopneni koridor kroz Ukrajinu do otcepljene moldavske regije Pridnjestrovlje, rekao je Musteata televizijskom kanalu TVR-Moldova, a prenosi Rojters.

„Nije pitanje da li će Ruska Federacija krenuti u novi napredak ka teritoriji Moldavije, već kada će to učiniti“, i dodao da veruje da Moskva razmatra nekoliko scenarija da dođe do Moldavije i da je moguće da će ofanziva biti pokrenuta u januaru-februaru ili kasnije u martu-aprilu.

Tri puta odlagan napad na Ukrajinu

Zvaničnik ukrajinske obaveštajne službe tvrdi da je Vladimir Putin tri puta odlagao početak svoje invazije.

Vadim Skibitski, zamenik šefa ukrajinske Odbrambene obaveštajne službe, rekao je u intervjuu za nemački Bild:

„Na osnovu informacija koje smo prikupili, ova vojna operacija je odlagana tri puta. Posljednje odlaganje dogodilo se sredinom februara“, rekao je.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare