UŽIVO, ARGENTINA – FRANCUSKA: Svet staje zbog FINALA MUNDIJALA! Mesi i Mbape predvode ekipe u FUDBALSKOM RATU! (SASTAVI)

Nakon uzbudljive četiri nedelje u Kataru, za titulu šampiona sveta od 16 časova igraće Argentina i Francuska!

Argentina – Francuska

Argentina: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Taljafiko – Di Marija, De Pol, Fernandez, Mek Alister – Mesi, Alvarez. Selektor: Lionel Skaloni.

Francuska: Loris – Kounde, Varan, Upamekano, Ernandez – Grizman, Čuameni, Rabio – Dembele, Žiru, Mbape. Selektor: Didije Dešan.

Stadion: Lusail (Al Dajen), kapacitet 88.966.

Sudije: Simon Marčinjak (Poljska). Pomoćnici: Pavel Sokolnicki (Poljska), Tomaš Liskijevic (Poljska), Ismail Elfat (SAD).

Uoči utakmice:

Od prve utakmice između Katara i Ekvadora pa do danas, prošlo je 28 dana tokom kojih smo odgledali 63 utakmice, a na njima smo videli 166 golova.

Sve to u ovom trenutku nije bitno jer smo došli do samog kraja i utakmice važnije od svih prethodnih zajedno.

Između ostalih javnih ličnosti i ljudi iz sveta sporta, finale će uživo gledati i Novak Đoković koji je uživao u društvu Juseina Bolta, a sudeći po kladionicama Francuska i Argentina imaju jednake šanse za pobedu, a izvesno je samo da će u svakom slučaju jedna reprezentacija treći put u istoriji slaviti titulu prvaka sveta.

Francuzi su bili prvaci 1998. i 2018. godine i na stadionu Lusail imaju priliku da postanu prva ekipa posle 60 godina, a tek treća u istoriji koja je odbranila osvajanje Svetskog prvenstva.

Sa druge strane, Argentina je bila prvak sveta 1978. i 1986. godine, a fanatični Argentinci se nadaju da će Lionel Mesi iskoristiti poslednju priliku da postane šampion sveta.

Upravo u Mesija će se uzdati navijači južnoameričkog predstavnika u borbi za trofej. On je na šest utakmica u Kataru postigao pet golova uz tri asistencije, a golgeterski ga prati Hulijan Alvarez sa četiri golova.

Francusku su svojim majstorijama i golovima vodili Kilijan Mbape sa pet pogodaka i dve asistencije i Olivije Žiru koji je četiri puta tresao mrežu protivnika.

„Trikolori“ su grupnu fazu na prvom mestu sa šest bodova, a iza sebe su ostavili Australiju, Tunis i Dansku. Usledila je rutinska pobeda protiv Poljske u polufinalu, a zatim jedna od najboljih utakmica na ovogodišnjem Mundijalu – četvrtfinale protiv Engleske i pobeda rezultatom 2:1. U polufinalu je „pao“ Maroko.

Argentina je prvenstvo počela šokantnim porazom protiv Saudijske Arabije, ali je pobedama protiv Meksika i Poljske obezbedila prvo mesto. U osmini finala „Gaučosi“ bili bolje od Australije, Holandije (posle jedanaesteraca) i Hrvatske u polufinalu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare