U NOVOM PAZARU ODRŽAN PROTEST ZBOG POGIBIJE DEVOJČICE: Traže postavljanje trotoara, video-nadzora, ležećih policajaca…

Građani u Novom Pazaru protestovali su zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula devojčica i zatražili postavljanje trotoara, video-nadzora, ležećih policajaca i saobraćajne signalizacije.

Meštani naselja Mur u Novom Pazaru, kojima su se pridružili i brojni građani iz drugih delova grada, okupili su se danas na mestu gde je pre nekoliko dana u saobraćajnoj nesreći poginula petnaestogodišnja devojčica.

Žele da mirnim protestom i parolama „I naša deca imaju pravo da žive“, skrenu pažnju na loše saobraćajne uslove na deonici magistralnog puta Novi Pazar – Ribarići.

Oni su zatražili postavljanje trotoara, video-nadzora, usporivača brzine, odnosno ležećih policajaca i saobraćajne signalizacije.

Prisutni su tražili i da se bahati vozači strože kažnjavaju.

Uputili su zahteve lokalnoj samoupravi i nadležnim republičkim službama.

Meštani su istakli da već godinama upozoravaju nadležne na ovaj problem i da je ta deonica mesto gde su se dogodile brojne nesreće.

Istakli su da je od početka godine u naselju Mur nastradalo šestoro dece.

Gradonačelnik Novog Pazara je nakon tragičnog događaja uputio dopis nadležnim organima da preduzmu konkretne mere na deonicama državnih puteva Novi Pazar – Ribarići, koji prolazi kroz naselje Mur i Bijele vode.

Mešani su građane pozvali na protest putem društvenih mreža. Skup je obezbeđivala policija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare