10 MESECI RATA U UKRAJINI: Šta nas čeka u 2023. Da li će ruski tenkovi i vojska krenuti u veliku kontraofanzivu?!

Približava nam se deset meseci Specijalne vojne operacije SVO u Ukrajni. Ni posle svih događaja i očekivanja da će Rusi kao velika supersila Ukrajnu pokoriti za nekoliko dana, do velikog razočarenja posle povlačenja iz Hersona i dalje ne znamo šta je tačan cilj i plan Rusije u Ukrajni.

Imali smo razna nagađanja do sada od toga da je rat dogovoren između Rusije i Amerike zbog ekonomskih reformi na na leđima Ukrajne i Evrope, do toga da Rusi vraćaju samo svoje teritorije i posle Ukrajinske kontraofanzive da će Rusija bukvalno izgubiti rat.

Ali na osnovu svih događaja možemo zakljućiti sledeće da je Zapad previše podcenio Rusiju misleći da će je do novembra ekonomski iscrpeti i time automatski smeniti Putina sa vlasti, piše Kurir. Isto tako je Rusija napravila pogrešnu procenu, podcenila je Ukrajinsku vojsku i veliku pomoć i podršku od NATO pakta, i koliko je Ukrajincima antiruska svest otišla daleko.

Iz istorije je poznato da Ruski ratovi su uvek dugo trajali i da Rusi traljavo krenu ali ga na kraju dobiju i da za gubitke baš i ne mare mnogo.

Napad na Krimski most je u Kremlju bila kap koja prelila čašu od tog trenutka Rusija više ne ratuje blagomisleći da je to isti narod, sada ratuje sa Ukrajnom mnogo ozbiljnije.

Od 10 oktobra je krenulo ozbiljno raketiranje po svim vitalnin delovima Ukrajne, onda na iznenađenje o količini raketa koje Rusija ispali na jedno mesto je poprilično iznenađujući pogotovo za one koji su tvrdili od marta 2022 da Rusija nema više raketa.

A šta je razlog tome, najverovatnije Rusi rade na tome da im maksimalno PVO iscrpe, a posle sa avijacijom i dronovima dokrajče sve vitalnu vojnu i civilnu infrastrukturu kako bi se spremili za kompletnu i završnu ofanzivu u januaru ili februaru 2023. iz Rusije i Belorusije uz moguće uključivanje Belorusije u ovaj sukob.

Očigledno je da se za to priprema 300 000 regruta iz aktivne rezerve i što od skroro im u tri smene radi 12 zavoda za tenkove i oklopna vozila gde se tenkovi T-62, T-72, T-80 i T-90 modernizuju na njihovu najnoviju verziju.

Dakle možemo zaključiti da će negde do proleća da se rat završi, a nakon te ofanzive sledi kapitulacija Ukrajne , pregovori oko podela teritorije i novi raspored moći i snaga u svetu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare