OVAJ IGRAČ BI PIKSIJU I SRBIJI BIO OD VELIKE POMOĆI U KATARU: Olako smo ga se odrekli, a on ima samo 30 godina! 

Zanimljivo opažanje sa Mundijala u Kataru, a vezano za učešće srpske fudbalske reprezentacije na Svetskom prvenstvu, izneo je Ranko Stojić, nekadašnji menadžer i vlasnik Pro licence.

Ranko Stojić kao stručni konsultant od početka Mundijala komentariše utakmice za TV Arena sport, a svoje opažanje vezano za reprezentaciju Srbije izneo je u razgovoru za Sportski žurnal.

Srbija je igrala napadački fudbal u Kataru i čini se ranu eliminaciju platila vlastitim greškama. Mišljenje većine srpskih izveštača iz Katar je da je Srbiji nedostajao klasičan zadnji vezni, „zver“ na toj poziciji, što nisu bili ni Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj i Sergej Milinković-Savić, a kamoli mlađi Ivan Ilić i Uroš Račić.

– Prelako smo se odrekli Luke Milivojevića. Ima 30 godina, igra u Kristal palasu. Uvek se na terenu ponaša kao da je trener, jedino ako to nekome smeta. Inteligentan je i ima snage. Takvi igrači su dobrodošli svakom timu. S njim u timu Lukić i Sergej ne bi lutali. On bi ih postavljao, fenomenalno čita igru. U Olimpijakosu je postao kapiten posle šest, a u Kristal Palasu posle tri meseca, pod komandom iskusnog trenera kakav je Roj Hodžson – objasnio je Ranko Stojić.

Izneo je Ranko Stojić zanimljivo opažanje vezano za Sašu Lukića i Sergeja Milinkovića-Savića.

– Saša Lukić se polomio, a ceo život je „osmica“, više „desetka“, nego „šestica“. Mora je da ima nekog iza sebe, agresivnog. Nismo imali igrače za presing, dvojicu koji bi brzo dotrčali. Lukića znam kao klinca, sviđa mi se , ne greši mnogo. Nikada nije imao ulogu zadnjeg veznog i da je sam na tom mestu. Sergej Milinković-Savić je najbolji za poziciju zadnjeg veznog. Trebalo bi da neko više puta ozbiljno razgovara sa njim. Da mu se objasni da bi na tom mestu bio top svetski nivo. Ima morfologiju, dobru igru glavom, visinu, može da pokupi sve lopte koje dolaze od golmana i defanzivaca. Dobro čita igru, ima tačan pas. kad bi on u glavi to prelomio, bio bi top nivo – siguran je u svojoj analizi Ranko Stojić.

Luka Milivojević ušao je u konflikt sa bivšim predsednikom FSS Slavišom Kokezom i nekadašnjim selektorom Mladenom Krstajićem, tokom Mundijala u Rusiji. Tada su mu, kako je sam istakao zasmetale neke stvari kao što su – mešetarenja, menadžerisanja, sklanjanja igrača pred Svetsko prvenstvo, smenjivanje selektora, smenjivanje kapitena, podmetanje izjava određenim igračima i pomoćnim trenerima…

Nakon što je rekao da sebe ne vidi u reprezentaciji Srbije, novi selektor Dragan Stojković Piksi nije ga pozvao u kvalifikacije za Mundijal, odlučio se za neke druge igrače, pa je Luka Milivojević tada odlučio i da se zvanično oprosti od nacionalnog tima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare