U NEKIM DELOVIMA SRBIJE SUTRA ĆE BITI I DO 20 STEPENI! Nije tako dobro kao što zvuči! NEKE REKE PRETE POPLAVAMA! 

Temperature će u petak u nekim delovima Srbije ići čak i do 20 stepeni, iako smo do pre dva, tri dana imali temperature ispod nule, ponegde i snežne padavine! Nakon današnjeg postepenog otopljenja, sutra se očekuje izuzetno topao dan, najtopliji ove sedmice, kaže za Kurir prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ.

– U Beogradu se očekuje oko 17, u Nišu 18, u Kragujevcu i Kraljevu oko 19, a u delu Šumadije, Kolubarskog i Mačvanskog okruga lokalno i 20 stepeni. Malo niže temperature prognozirane su za Vojvodinu (od 14 do 17 stepeni), dok će se hladno vreme zadržati samo u istočnoj Srbiji (od -1 ujutro do 5 stepeni tokom dana). Ponovo će duvati jak južni i jugoistočni vetar, sa udarima olujne jačine na jugu Banata i u planinskim predelima – kaže Nikolić.

On navodi da je na snazi meteorološko upozorenje na lokalno obilnije pljuskove, koji se danas očekuju u Vojvodini, a u toku noći ka suboti i u subotu ujutro i u centralnim i zapadnim krajevima Srbije, uz količinu kiše lokalno veću od 20 mm za tri sata. A kako je kiša padala i prethodnih dana, porastao je i nivo nekih reka, zbog čega su nadležne službe u pripravnosti.

– Na Južnoj Moravi kod Mojsinja (uzvodno od Stalaća) i na Limu kod Prijepolja narednih 48 sati vodostaji će biti u većem porastu i kretaće se između granica redovne i vanredne odbrane od poplava, a na Ibru kod Raške narednih 48 sati vodostaji će biti u porastu i dostići granicu redovne odbrane od poplava. Na Savi vodostaji su u porastu i samo kod Šapca će se približiti granici redovne odbrane.

Podsetimo, 21. novembra su na području Raške, Novog Pazara, Tutina, Prijepolja, na KiM i na severu Crne Gore, nakon obilnih kiša, porasli vodostaji. Tada se dvogodišnji dečak udavio nakon pada u reku Vidrenjak kod Tutina i pričinjena je veća materijalna šteta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare